Röviden

Adózzunk időben, de hogyan?

A hárommillió személyautó tulajdonosa tudja, hogy mikor aktuális az első gépjárműadó befi zetése, csak az illetékes önkormányzat nem ismeri a határidőt. Így a jegyzők jó része minden évben késve küldi levelét és a csekket arról, hogy az első félévi gépjárműadót március 15-ig lehet pótlékmentesen befizetni. A gond csak annyi, hogy a jegyzők által március elsején aláírt levél borítékján adott esetben március 17-i bélyegző szerepel, és a postás legkorábban március 19-én, az idén munkanapként jegyzett szombaton kézbesíthette a levelet. Így nehéz pótlékmentesen teljesíteni a kötelezettséget. (B. J.)

Új kézben az innováció

Mészáros Györgyöt, a Fidesz volt fővárosi közgyűlési képviselőjét nevezte ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökének. Mészáros az első Orbán-kormány idején két évig volt a Paksi Atomerőmű elnöke, ezzel párhuzamosan az ÁPV Rt. igazgatóságában tag volt. Az új vezető 1976-ban diplomázott az ELTE-n, 1989-ben kandidátusi fokozatot szerzett, 1996-tól egyetemi docens, 2008-tól kinevezéséig az Elméleti Orvostudományi Központ igazgatója volt. (H. M.)

Leépítés és összevonás az AXA-nál

A kedvezőtlenné vált üzleti környezet, valamint az AXA Kötelező Magánnyugdíjpénztárnál bekövetkezett 96 százalékos ügyfélszámcsökkenés következményeként az AXA-csoport Magyarország vállalatátszervezési programot indított, ami létszámleépítést is jelent. A vállalat a jövőben új üzleti lehetőségek kiaknázásával kíván növekedést elérni Magyarországon. E program első lépéseként az AXA Magánnyugdíjpénztár szervezetének konszolidációjára kerül sor annak érdekében, hogy hatékonyabbá váljon a jelenlegi, lecsökkent ügyfélállomány kiszolgálása. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.