Röviden

Csak lassan oldódik a magyar pesszimizmus

Egyértelműen a magyarok értékelik legrosszabbnak saját anyagi helyzetüket és országuk gazdasági teljesítményét a visegrádi országok lakosai közül. Az adatok szerint tízből alig egy magyar értékeli pozitívan háztartása anyagi lehetőségeit, míg Csehországban és Lengyelországban tízből négyen érzik jól magukat e tekintetben – derül ki egy friss Tárki-kutatásból. Még ennél is kevesebben, a magyarok mindössze két százaléka értékeli jónak az ország gazdasági helyzetét, míg a lengyelek körében 20 százaléknyian vélekednek így – írja a Privátbankár. (Munkatársunktól)

Kivitelezőt keresnek az Eurovegas építői

Megkezdődött a kivitelezési pályázatok kiírása a bezenyei Eurovegas kaszinó megépítésére. A létesítmény – Európa leendő legnagyobb szerencsejáték-központja – legkésőbb 2013-ban nyílna meg – írta a Der Standard. A több évre tervezett beruházás teljes összege ötmilliárd euró, ebből az első szakaszban 265 millió eurót fektetnek be. A burgenlandi tartományi kormány korábban aggályosnak tartotta, hogy egy természetvédelmi terület szélén létesülne a szabadidős park, amely főként a védett túzok élőhelyét veszélyeztetné, ám a beruházás megkapta végül a szükséges engedélyeket. (nol.hu)

Romlott az üzleti hangulat a németeknél

Bár csökkent, még így is jócskán a pozitív tartományban maradt a német vállalatvezetők fél évre előretekintő várakozásai alapján alkotott konjunktúraindex. A ZEW gazdaságkutató intézet hangulatindexe a februári 15,7 pontról 14,1 pontra süllyedt márciusban, miközben az elemzők a mutató stagnálását vetítették előre. A ZEW-nél mindezt a bizonytalansági tényezőkre vezetik vissza, itt is elsősorban az Európai Központi Bank közelgő kamatemelése körüli vitákra. (K. B.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.