Röviden

Lengyelország 2014-ben már euróról beszélhet

Akár 2014-ben beléphet az ERM–II. árfolyamrendszerbe Lengyelország – derül ki Witold Kozinszki, a jegybank helyettes elnökének a Polish News Bulletinnek adott nyilatkozatából. Kifejtette: az euró előszobájának tekintett árfolyamrendszerbe való belépés érdekében más kritériumokon felül csökkenteni kell az államháztartási hiányt és fékezni az államadósságot. Csak tökéletesen eredményes országok csatlakozhatnak az eurózónához, mert csak ezek tudnak megbirkózni az erős külső nyomással. Lengyelország ugyanakkor egyelőre nem nevezett meg hivatalos eurózóna csatlakozási céldátumot. (portfolio.hu)

A szeszes italokra is kellene figyelmeztetés

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) olyan javaslatot tett, hogy legyen kötelező a szeszes italok csomagolásán feltűntetni az összetevőket, illetve, hogy helyezzenek el figyelmeztető jelzéseket a mértéktelen alkoholfogyasztás veszélyeire. Az egyesület közleményében hangsúlyozta, hogy üdvözli a készülőben lévő, az élelmiszer-fogyasztók kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében megalkotott uniós jogszabálytervezetet, amely szerint kötelező lesz az élelmiszerek csomagolásán ismertetni a tápanyagtartalmat és a tápanyag-összetételt. Ezzel együtt aggályosnak tartja azonban, hogy a tervezetből a szeszes italok kimaradtak. (ofe.hu)

Az előfizetők zöme már okostelefont venne

Még mindig csak kevesen használják a felhasználók közül internetezésre telefonjukat, bár itthon az okostelefonok száma 2010-ben már mintegy félmillió volt –derül ki a Telenor legfrissebb felméréséből. A kutatásból kiderül azonban, hogy csaknem kétharmaduk, ha most vásárolna telefont, már bizonyosan érintőképernyős okostelefont venne. (nol.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.