Röviden

Augusztus végéig érkezik a reálhozam

A tb-rendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagok augusztus végéig kézhez kaphatják az őket megillető reálhozamot. A nyugdíjvédelmi megbízott azt mondta: megvolt az esélye annak, hogy a pénztári vagyon átadása és a reálhozamok kifizetése az év végéig is elhúzódhat, ezt azonban nem fogják engedni. A parlament által hétfőn elfogadott törvénymódosítás úgy rendelkezik, hogy a reálhozamot május 31-re ki kell számolni, kormányrendeletben határozzák majd meg azt a kéthetes időszakot, amikor ezt folyósítaniuk kell a nyugdíjkasszáknak. (mti.hu)

 

Euróbevezetési céldátum: 2020

Aligha lesz Magyarországon 2020 előtt euró, ez derül ki abból az interjúból, amit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter adott a Der Standard osztrák lapnak. Arra kérdésre, hogy érdekes-e még Magyarország számára az európai közös deviza bevezetése annyit válaszolt: „2020”. Ennek okaként azt említette, hogy számunkra elsősorban a maastrichti kritériumok teljesítése elsődleges. Megjegyezte: ha a magyar adósság szintje 50 százalékra csökken, akkor csatlakozunk az euróövezethez. (Der Standard)

A kormány a távhőáremelés ellen

A távhőáremelés megakadályozására a kormány nem a termelést, hanem a szolgáltatást kívánja támogatni – derül ki Bencsik János energetikai államtitkár a Magyar Televíziónak adott nyilatkozatából. Ismeretes: Lázár János Fidesz-frakcióvezető – szemben a néhány héttel azelőtt általuk elfogadottakkal – az áramárból fizetett távhőtermelő (kát) támogatás jelentősebb csökkentését kezdeményezte. Bencsik János ennek kezdetben áremelő hatást tulajdonított. Ám miután kiderült, hogy a frakcióvezető esetleg Orbán Viktor kormányfő álláspontját tolmácsolja, megegyeztek. (M. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.