Röviden

Sztrájkhangulat a Hankook gyárában

Béremelési vita miatt sztrájkbizottság alakult a Hankook dunaújvárosi gyárában –jelentette be a vegyipari szakszervezet. A cégnél több mint 1700 dolgozót érint hátrányosan az új adótörvény, ezért nem százalékokról, hanem konkrét számokról folyik a vita, amiben egyelőre nem jutottak egyezségre az érdekvédők a munkaadóval. A felek egy hét múlva újra tárgyalóasztalhoz ülnek, s ha akkor sem sikerül megállapodni, a dolgozók akár másnap megkezdhetik a munkabeszüntetést. (Sz. B.)

 

Terjed az elektronikus számlázás

Robbanásszerű terjedésnek indult az elektronikus számlafizetés – közölte a Díjnet. A társaság ügyfelei között a közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság elsősorban kényelmi szempontokra, illetve környezetvédelmi okokra alapozva használja a rendszert. Mint kiderült, a ma még főként közműcégek számláit befogadó rendszerben a jövőben főként a biztosítási szektort, a mobilcégeket, illetve az internetes szolgáltatókat látnák szívesen az ügyfelek. (Munkatársunktól)

Kevesebb pénz jutott pihenésre

Tavaly két százalékkal kevesebb külföldi látogató érkezett hazánkba, mint egy évvel korábban. A külföldiek összesen 95,7 millió napot töltöttek el Magyarországon, ami egy százalékkal maradt el az előző évitől. Ezen időszak alatt az összes itteni fogyasztásuk egy százalékkal kevesebb, 1190 milliárd forint volt. A külföldre látogatómagyarok ugyanekkor 658 milliárd forintot költöttek, 15 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.