Röviden

Több betétet gyűjtöttek a BAMOSZ szerint

Tavaly október–december között a lakossági forintbetétek állománya 3,5 százalékkal emelkedett – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége. Az intézményes megtakarítások 0,3 százalékkal nőttek. A BAMOSZ saját adatai alapján az intézményes megtakarítások teljes állománya 2010 végén 9 ezer 688 milliárd forintot tett ki piaci értéken. (Munkatársunktól)

Közel kétmillióan lógnak a drótos neten

2010 decemberében 28 ezerrel nőtt, így 1,907 millió volt a vezetékes széles sávú internet-előfizetések becsült száma, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A hagyományos telefonvonalon széles sávú (ADSL) internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 802 ezerről közel 805 ezerre nőtt. (V. G. G.)

Magyar jelölt az EBA igazgatóságára

Értesüléseink szerint szerdán választják meg Londonban az új Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) főigazgatóját. A posztra két jelölt van: Farkas Ádám, a PSZÁF volt elnöke és Arnoud Vossen, az elődszervezet főtitkára. A válság nyomán indult meg a pénzügyi rendszer reformja, s ennek keretében az eddigi bizottságokat három hatóság váltja fel: a banki, az értékpapír-piaci és a biztosítói. Az elnökök személyét már az Európai Parlament is jóváhagyta. (Brüsszeli tudósítónktól)

Marosvásárhelyi bázist nyitott a Wizz Air

Marosvásárhelyen nyitja negyedik romániai bázisát a Wizz Air. Kezdetben egy darab Airbus A320 repülőgépet helyeznek az erdélyi városba, ahonnan Budapestre, Londonba, Barcelonába, Párizsba, Rómába, Dortmundba és Forliba repülnek. (V. G. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.