Röviden

„Csak” ötforintos lesz az üzemanyag-drágulás

Szerdától öt-öt forinttal nő az üzemanyagok ára. Így 371 forint körüli benzin- és 370-es gázolajárszintre számíthatunk. Az átlagtarifa most először lépi át a 370-es határt. Az előzmények tükrében a drágulás visszafogottnak számít. A líbiai polgárháború miatt a múlt héten szakértők még akár nyolcforintos drágulást is el tudtak képzelni. Az észak-afrikai ország az OPEC nyolcadik legnagyobb olajtermelője napi 1,4 millió hordós kivitellel. A térség a világ olajtermelésének 36, bizonyított készleteinek 60 százalékát adja. Az események hatására a hét elején a benzin, a gázolaj és a nyersolaj nemzetközi ára is 4-6 százalékkal megugrott. (M. I.)

Száraz technológiával dolgozik a Mal

Hetven év után új technológiára áll át az ajkai timföldgyárban a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Az új, száraz technológiáról Kossa György, a Mal állami felügyeletét ellátó bizottság vezetője elmondta: az átállást üzemszünet vagy leállás nélkül sikerült megvalósítani, így mostantól folyékony helyett „földnedves” anyag lesz a gyártás mellékterméke. Az átállás 550 millió forintba kerül a Malnak. A száraz eljárás folyamán keletkező mellékterméket a Mal részben ideiglenesen üzemi területen tárolja, majd teherautókkal szállítják a X-es kazettába, megerősítve ezzel a IX-es és a X-es tározó közös gátjának falát. (MTI)

Sztrájkot hirdettek három Volán-cégnél

Egynapos sztrájkot hirdet több autóbuszközlekedési szakszervezet március utolsó napjára. Üzemkezdettől üzemzárásig az elégséges szolgáltatás biztosításával Baranya, Somogy és Tolna megyében a Pannon, a Kapos és a Gemenc Volán Zrt.-nél. Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége kiáll az eddigiekben megfogalmazott bérkövetelése mellett, amely hat százaléknak megfelelő 11 700 forintos havi béremelést jelent. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.