Röviden

Munkahelyük miatt aggódnak a németek

A német munkavállalók háromnegyede tart a munkaerőpiac tavaszi megnyitásától egy vasárnap bemutatott felmérés szerint. A Die Welt am Sonntag című lapban megjelent kutatási adatok szerint különösen a keleti tartományokra jellemző a félelem: az egykori NDK-ban élő munkavállalók 79 százaléka tart attól, hogy elveszítheti az állását az úgynevezett új uniós tagországok állampolgáraira vonatkozó munkavállalási korlátozások májusi feloldása után. Németország és Ausztria május elsejével véglegesen feloldja azokat a korlátozásokat, amelyeket a 2004-ben csatlakozott 8 uniós tagállammal szemben vezettek be, káros munkaerő-piaci hatásoktól tartva. (MTI)

Kínában fékeznék a gazdasági növekedést

Rálép a fékre a kínai vezetés, és a gazdasági növekedés helyett a társadalmi stabilitásra koncentrál a következő években – derül kiVen Csia-pao kormányfő vasárnap megjelent internetes bejegyzéseiből. Az interneten feltett lakossági kérdésekre adott miniszterelnöki válaszok szerint a pekingi vezetés évi 7 százalékos gazdasági növekedést céloz meg a 2011 és 2015 közötti időszakban, ami lényegesen kisebb az előző ötéves periódus 11,2 százalékos átlagánál. (MTI)

Hullanak az amerikai bankok

Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám tavaly tetőzött; a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re emelkedett az egy évvel korábbi 140-ről. Az eszközállományt tekintve fordított a helyzet: 2009-ben a csődbe ment bankok össze sített eszközállománya 169,7 milliárd dollár volt, tavaly viszont 92 milliárd dollár, ami azt jelzi, hogy inkább a viszonylag kisebb, 1 milliárd dollárnál kevesebb eszközzel rendelkező bankok vannak bajban, míg a nagyobbak már túljutottak a válságon. A csődbe jutott bankokat az FDIC szanálja, majd vevőt keres rájuk, s egyelőre többnyire sikerrel. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.