Nem vonul ki a Bonduelle Magyarországról

Nehéz évet zárt Magyarországon a francia Bonduelle konzervipari cég. Nemrégiben hazánkban járt Pascal Piret, a Bonduelle Central Europe Kft. ügyvezető igazgatója, aki határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a francia cég kivonul az országból, és termelését az épülő ukrajnai gyárába helyezné át.

Kijelentette: hosszú távra terveznek Magyarországon, ezért szerelik fel mindkét itteni üzemüket – Békéscsabán és Nagykőrösön – saját kezelésű szennyvíztisztítóval, amely mintegy két és fél milliárd forint értékű beruházás.

Az esős múlt év miatt nehéz időszakot tudhat maga mögött a Bonduelle, termelése mintegy negyven százalékkal visszaesett, miközben a gazdasági válság és a nyersanyagár-növekedés sem kímélte a konzervipari ágazatot.

Mindezek ellenére Pascal Piret – aki ügyvezetői feladatai mellett felügyeli a Bonduelle üzemeit Dél-Franciaországtól Magyarországig – optimista. Tudósítónknak azt mondta: idén szeretnék elérni a 2008-as magyarországi előállítási szintjüket, ami mintegy 170 ezer tonna nyersanyag feldolgozását jelenti. Hozzátette: nincsenek olyan terveik, hogy egy gyárba vonnák össze a termelést, de olyan sincs, hogy megszüntetnék a magyarországi feldolgozást.

A Bonduelle nem kívánja tovább csökkenteni a munkavállalói létszámot Magyarországon, az elmúlt években végrehajtott karcsúsítás után optimálisnak tekintik a létszámot.

A két üzemben összesen 220-an dolgoznak. Ez a létszám további több száz dolgozóval bővül a szezonális munkák idején.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.