RÖVIDEN

Brutális olajárat vizionál a Nomura

A nyersolaj hordónkénti ára 220 dollár fölé emelkedhet hordónként, ha egyidejűleg állna le az olajtermelés Líbiában és Algériában – véli a Nomura. A japán bank szakértői párhuzamot vontak a jelenlegi helyzet és az 1990–1991-es Öböl-háború között, amikor hét hónapon belül 130 százalékkal drágult a kőolaj, miközben az OPEC tartalékkapacitása napi 1,8 millió hordóra csökkent. Aligha kétséges, ilyen változásoknak rendkívül elkeserítő hatásuk lenne az üzemanyagárakra. (MTI)

 

Megvannak az év reklámjai

Az Iparművészeti Múzeumban tartott gálán tegnap átadták a Ringier Népszabadság Awards 2010 díjait. Az év sajtóhirdetése a Vodafone ifjúsági vízilabdaszponzorációs hirdetése lett, az „óriások vállán”, amelynek a kreatív munkáit a DDB végezte. Az év kreatív megjelenése díjat az OTPMultipont kampánya kapta. A Népszabadságban megjelent „hulló pontfi gurák” kreatív munkáit a Cafe Creative végezte. Az év sajtókampánya a Buszesz Csücs of the yearje lett, amelyet az ACG reklámügynökség készített. Az év online megjelenése díjat a Soproni Démon kapta. A reklámot a Heineken Hungária megbízása alapján a Fastbridge készítette. (Munkatársunktól)

Leállt a piaci lakásépítés Magyarországon

Szinte teljesen leállt a hazai piaci lakásépítés a Magyar Lakásépítők Országos Szövetsége elnöke szerint. Varjasné Székely Éva a KSH legfrissebb adatait kommentálva kifejtette: a fizetőképes kereslet hiánya, a hitelhez jutás nehézkessége és az építési telkek magas ára miatt a 2011-es év sem kecsegtet semmi jóval. A KSH adatai szerint tavaly 20 823 új lakás épült Magyarországon, 35 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott lakásépítési engedélyek száma 17 353 volt, ami 39 százalékos csökkenést jelent. Legutóbb az 1990-es évek végén volt ennyire alacsony az újlakás-építések száma. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.