Röviden

A Fitch nem „nyúl” Magyarországhoz

Valószínűleg nem változtat az idén Magyarország adósbesorolásán a Fitch Ratings, a legnagyobb európai hitelminősítő – mondta kedden a Bloomberg hírügynökségnek Búzás László, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese. Megjegyezte, a hitelminősítővel folytatott egyeztetés során az ÁKK-t arról tájékoztatták, hogy az idén valószínűleg nem nyúlnak a magyar besoroláshoz. A másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Moody’s Investors Service egy képviselője úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy a társaság negatív irányba változtatná a magyar minősítéseket az idén – tette hozzá. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a világ legnagyobb hitelminősítő csoportjával, a Standard & Poor’sszal az utóbbi időben nem folytattak egyeztetést. (MTI)

Vizsgálják a Nabucco költségeit

Felülvizsgálja a Nabucco Gas Pipeline International GmbH a földgázvezeték korábban becsült beruházási költségét, addig a társaság feltételezésnek nevezi a brit BP olajtársaság számítását a mintegy 14 milliárd eurós költségről – közölte a Nabucco Gas Pipeline International GmbH keddi közleményében. A Nabucco gázvezeték 7,9 milliárd eurós beruházási költségét a Nabucco 2005-ös megvalósíthatósági tanulmányának alapján határozták meg. Ennek felülvizsgálata folyik, és azt a jelenleg zajló részletes műszaki tervezési szakasz lezárását követően a társaság közzéteszi. (MTI)

Az idén elkészül a turizmustörvény

Még az idén elkészül és a parlament el is fogadja a turizmustörvényt, a turizmusban tevékenykedő cégek 5–50 millió forint támogatásra pályázhatnak – hangzott el az Új Széchenyi Terv és a kkv-k kapcsolatáról rendezett konferencián kedden Budapesten. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.