Dióhéjban

Zöld Iroda Vándorkiállítás 2011

Idén elő ször döntött úgy a KÖVET Egyesület, hogy a zöldirodaprogram népszerű sítésére országos vándorkiállítást szervez. A bemutatókon nemcsak arra hívják fel a fi gyelmet, hogy milyen módszereket alkalmazhatnak azok a cégek, amelyek meg kívánják valósítani a zöldirodaprojektet, hanem tréningeket is rendeznek az érdeklődőknek a környezetvédelem kritériumaival kapcsolatban. Az első kiállításra Pécsett került sor február közepén. A KÖVET Egyesület ingyenes, félnapos zöldirodaképzéssel, minta-irodasarokkal, virtuális irodaházzal várta az intézmények és vállalatok vezető it és munkatársait. A témáik között szerepelt többek között, hogy miért fontos a zöldiroda, a zöldiroda 10 aranyszabálya, és gyakorlati példákon mutatták be a környezetkímélő munkahelyek mű ködését.

Kurtág 85: jubileumi koncert

A Magyar Telekom támogatásával Kurtág 85 néven nagyszabású ünnepi hangversenyre került sor február 20-án este a Művészetek Palotájában. Kurtág György 85. születésnapja alkalmából szervezett hangversenyen a szerző kamarazenekarra és nagyzenekarra írott mű vei csendültek fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az esti koncert elő tt az Üvegteremben ingyenes koncertet adott Kurtág György zongora- és kamaraműveibő l két egykori tanítványa és a tanítványok tanítványai: Csalog Gábor, Kemenes András és a Ludium Együttes. Kurtág György világszerte elismert zeneszerző . 1973-ban Kossuth-díjat kapott, 1985-ben a Francia Köztársaság tüntette ki. Kurtág emellett Herder-, Feltrinelli- és Hölderlin-díj, valamint számos egyéb kitüntetés birtokosa. A 80. születésnapja alkalmából 2006-ban a cannes-i MIDEM zenei fesztivál Classique Special Award díjjal tüntette ki a szerző t. A Magyar Telekom évek óta stratégiai és kommunikációs partnere a koncertnek helyt adó Mű vészetek Palotájának. A koncert és a kulturális intézmény támogatása jól illeszkedik a vállalat társadalmi felelő sségvállalási stratégiájába. A vállalat a magyar kultúra vezető támogatójaként a klasszikus zenétől a képzőmű vészeti kiállításokon át a filmkészítésig elő segíti a minő ségi programok megvalósulását. 2010-ben „Kultúra a CSR-ben” kategóriában Summa Artium díjjal ismerték el a Magyar Telekom kulturális élet támogatására fordított kiemelt figyelmét.

Nyílhat a Zöld Kuckó ökolakóotthon

A sérült fi atalokból álló Nemadomfel Együttes, a Quimby, a Kiscsillag és a Csík Zenekar részvételével 2010 novemberében több mint kilencezer embert vonzó jótékonysági koncertet szerveztek a Budapest Sportarénában. Az immár védjeggyé vált Jobb velünk a világ! rendezvény tavalyi adománygyű jtésének célja az volt, hogy a 2011–2012-es évben felépüljön Magyarország első passzívházként működő közintézménye, egy fogyatékos emberek számára állandó és ideiglenes lakhatást biztosító lakóotthon. A Zöld Kuckó Lakóotthon terve a megvalósítás szakaszába lépett. A szervezők lapzártánk után számolnak be a nyilvánosság elő tt arról, hol épül fel pontosan az otthon, melyek a megvalósítás szakaszai, mikorra várható a lakóotthon átadása. (A részletekrő l márciusi számunkban számolunk be olvasóinknak.) Az aces hálózat pályázata Az aces (aces – Academy of Central European Schools – Közép-európai Iskolai Akadémia) ötödik alkalommal hirdeti meg pályázatát nemzetközi iskolai együttmű ködések számára. Az önkéntesség európai éve szellemében az idei téma: „A társadalmi hídépítés – vállaljunk önkéntes közösségi munkát!” A pályázaton számos témában lehet indulni, például tanulási nehézségekkel küzdő kortársaikat támogató iskolatársakkal, idő sek otthonaiban tartott koncertekkel, fiatal és idős emberek közös környezetvédelmi tevékenységeivel vagy a hátrányos megkülönböztetés ellen közösen szervezett kezdeményezésekkel. A „2011 az önkéntesség éve Európában” program egyik célkitű zése, hogy erősítse a szabadidejükben fizetség nélkül dolgozó emberek elkötelezettségét, és láthatóvá tegye tevékenységüket. A versenyben 15 ország vesz részt, hazánkból is várják a jelentkező ket. A pályázati anyagokat, projektterveket 2011. április 30-ig lehet benyújtani, közülük a legjobbakat egy nemzetközi zsű ri választja ki. A nyertesek anyagi támogatást kapnak, támogatják ő ket a projekt megvalósítása során, és meghívást kapnak a nemzetközi egyeztetésekre is. Az aces iskolai hálózatot 2006-ban hozta létre az ERSTE Alapítvány. Az aces célja a közép- és délkelet-európai tanárok és diákok összekapcsolása, illetve ezen keresztül az országhatárok ledöntése. A kezdeményezést az összes részt vevő ország oktatásügyi minisztériuma támogatja. Eddig körülbelül 16 000 diák és 2000 tanár vett részt az aces programjaiban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.