Röviden

Az alapkamat tartását várják az elemzők

Nemcsak idehaza, hanem a pénzügyi világ egyik központjában, Londonban sem számítanak arra az elemzők, hogy a jegybank monetáris tanácsa mai ülésén hozzányúl a 6 százalékon álló alapkamathoz. A novemberben megkezdett, és 25 bázispontos havi lépésekben testet öltött kamatemelési ciklus kifulladt – vélekednek a Cityben. Többségi előrejelzés az is, hogy a monetáris tanács új, várhatóan a parlament által kijelölendő tagjainak belépése után sem valószínű az eddigi szigorítás visszafordítása, mivel annak komoly hitelességi ára lehetne. (MTI)

Megint gondban van az ír bankrendszer?

A Reuters információja szerint két ír pénzintézet, a szigetország bankrendszerének tavaly őszi összeomlásában kulcsszerepet játszó Anglo-Irish Bank és az Irish Nationwide Building Society szorult rá az Európai Központi Bank (EKB) egynapos sürgősségi hitelére. Csütörtökön és pénteken a korábbi átlagos egymilliárddal szemben 15, illetve 16 milliárd eurót igényeltek az EKB-tól, márpedig ez a forrás igen drága, a bankok ezért csak végszükség esetén igényelnek belőle. (MTI)

Moszkvai szállodák világbajnok árakkal

A moszkvai szállodák hatodik éve őrzik első helyüket a világ legdrágább hoteljeiként – állapította meg az üzleti utazások szervezésével foglalkozó brit Hogg Robinson Group. Egy éjszaka egy moszkvai szállodában 2010-ben átlagosan 258 fontba (82 ezer forintba) került. A vizsgált 75 város közül Budapest az 57., nálunk csökkentek a szobaárak, átlagosan 6 százalékkal, 105,26 fontra (33 ezer forint). Az árak legnagyobb mértékben – 25 százalékkal –Abu-Dzabiban csökkentek tavaly, míg a legnagyobb mértékben (32 százalékkal) az ausztráliai Brisbane-ben és Sydneyben emelkedtek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.