Röviden

Kiemelt lett az Audi-beruházás

Kiemeltté nyilvánította a kormány a győri Audi-beruházást. Ez elsősorban azt jelenti, hogy gyorsított ügyintézéssel, soron kívül lehet beszerezni az engedélyeket. A kiemelt beruházási státust a kabinet kizárólag a nemzetgazdasági szempontból fontos projektek esetében alkalmazza. (MTI)

Alighanem lassult a magyar infláció

Valószínűleg lassult a magyarországi infláció üteme a múlt hónapban a decemberi kiugrás után, elsősorban a belépő kedvező bázishatások és az erősebb forint hatására – jósolták a jövő keddi adatismertetés előtti első prognózisaikban londoni felzárkózó piaci elemzők. Az MTI előzetes felmérésébe bevont citybeli elemzőházak feltörekvő térségi szakelemzői 4,0–4,3 százalék közötti előrejelzéseket adtak az éves szinten számolt januári inflációra; a prognózisok átlaga 4,22 százalék. (MTI)

Új járatokat indít a Wizz Air Budapestről

A Wizz Air diszkont-légitársaság öt új szezonális utat indít Budapestről az idén – közölte a légitársaság. A járatok a bulgáriai Burgaszba, a szicíliai Cataniába, a görögországi Korfura, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a törökországi Antalyába közlekednek. Az első járat március 27-én indul Cataniába, és kezdetben heti két alkalommal közlekedik majd. (MTI)

Ír bankokat minősített le a Moody’s

A közelgő választásokkal kapcsolatban a Moody’s bóvli kategóriába sorolt hat ír bankot, további két bank még ennél is lejjebb csúszott. Bár januárban kissé enyhült az ír bankok függősége az Európai Központi Banktól, a hitelminősítő indoklása szerint a jövendő ír kormány hajlandósága, hogy továbbra is támogassa azt, ami mögé a mostani kormány felsorakozott, egyre bizonytalanabb és nehezebben megjósolható. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.