Röviden

Öt cégre szakad, és nevet vált a Vegyépszer

Négy társaság kiválik a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.-ből, az alapcéget átnevezik Vegyépszer Hungária Zrt.-nek. A kiváló vállalatok tiszta lappal indulnak, a fennmaradó társaságnak 16 milliárd forintot meghaladó rövid lejáratú kötelezettségállománya marad – írja a Gazdaság.hu. A cégek székhelye a zalai, iparűzési adótól mentes Szentgyörgyvölgyben lesz. A Nemzetközi Vegyépszerből átalakuló Vegyépszer Hungária Zrt. viszi tovább az eredeti cég saját tőkéjének 99,74 százalékát, a fennmaradó részen az új társaságok osztoznak. (Hírösszefoglalónk)

Régen nem volt ilyen alacsony a hiány

Az államháztartás hiánya januárban 122,8 mil liárd forint, az elmúlt 12 év egyik legalacsonyabb első havi értéke volt – tette közzé a nemzetgazdasági tárca, ám a valóságban az elmúlt két évben többlet keletkezett, de még három éve is jóval kisebb volt a hiány. A jelentés szerint a központi büdzsé 110,8 milliárd forintos, a tbalapok 37,9 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 25,9 mil liárd forintos többlettel zártak. A januári pénzforgalmi hiány az éves várakozás 18 százaléka, s elemzők szerint bár nincs veszélyben az éves terv, mindenesetre figyelmeztető az adat. (MTI)

Felszámolják Berkowitz Traubi cégét

Felszámolási eljárás indult Salamon Berkowitz vállalkozó érdekeltsége, az üdítőitalról ismert Traubi Hungária Zrt. ellen Az üdítő licencét 1971-ben vette meg a Badacsonyi Állami Gazdaság Ausztriából. Berkowitzék 1993-ban vásárolták ki a balatonvilágosi üzemet. A lejáró jogokat viszont a Debreceni Állami Gazdaságot megvásárló Ráthonyi Kft. szerezte meg. A két hasonló üdítőitalt gyártó cég között perek tucatjai zajlottak. A bonyolult tulajdonosi szerkezetű Traubi Hungária ellen a felszámolás előtt hét végrehajtás indult. (M. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.