Röviden

Kamarától érkezett az új gazdasági államtitkár

Schmitt Pál köztársasági elnök február elsejei hatállyal a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkárává nevezte ki Szatmáry Kristófot. A 36 éves vezető korábban dolgozott már a közigazgatásban, de a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökeként, valamint vállalkozóként is szerzett tapasztalatokat. (MTI)

Közvetlen járat indul Ferihegyről Torontóba

Újra lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és Torontó között május végétől. A kanadai Panorama Travel hetente egyszer indítja charterjáratait a Hamilton repülőtérről (nem az ismertebb Pearson légikikötőből) Budapestre, az Air Italytól bérelt, 253 személyes Boeing 767-es repülőgéppel. A jegyeket a www.flycentraleurope.com oldalon árulják. A közvetlen összeköttetésen régóta dolgoztak a Budapest Airport szakemberei, mert arra a nyári szezonban komoly igény van. Az Air Italy egy 2005-ben alapított légitársaság, 2007 óta olasz menetrend szerinti járatokat is üzemeltet, gépeit Ferihegyen is szervizelik. (V. G. G.)

Külföldön is szalad a Hell energiaital szekere

Az energiaital-gyártó Hell Energy Magyarország Kft. volumenben és értékben is 40 százalékkal növelte exportját 2010-ben. A cég árbevétele tavaly 20 millió euró volt, ennek fele exportból származott. (Munkatársunktól)

Meglátogatja Matolcsyt az OECD elnöke

Az EU pénzügyekért felelős miniszterei és jegybankelnökei áprilisban Budapesten találkoznak, s az informális megbeszélésre elfogadta a nemzetgazdasági miniszter meghívását, s előadást is tart az OECD főtitkára, Angel Gurría is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.