Röviden

Rekordgyapotár mellett sem drágul még a ruha

Az idén tovább drágul a gyapot, miután tavaly 150 százalékkal, minden idők legmagasabb szintjére szökött fel az ár – állítják az Európában meghatározó brémai gyapottőzsde elemzői. Az egyiptomi zavargások akadályozhatják a gyapotexportot, a válság elmúltával növekszik a kereslet, ráadásul a kedvezőtlen időjárás miatt gyenge a gyapottermés. Az elemzők rámutattak arra, hogy a spekulánsok látókörében megjelent a gyapot is. Egy font (454 gramm) gyapot ára tavaly júniusban lépte át először a 100 centes határt, a múlt héten már majdnem 170 cent volt az ár, míg egy évvel korábban még 80 cent. Mindez árpolitikájuk átértékelésére késztetheti a nagy divatcégeket. A Benetton például jelezte, hogy ha nem áll meg a gyapot árának az emelkedése, akkor az a profi tráta csökkenését fogja eredményezni. (MTI)

Újra lejjebb megy a benzin és a gázolaj ára

Szerdától 4 forinttal csökken a benzin és 2 forinttal a gázolaj ára – közölték piaci források. Ennek megfelelően átlag 361 forintos benzin- és 359 forintos gázolajtarifára számíthatunk. Szakértők szerint a változás ezúttal követi a nemzetközi folyamatokat. A benzin tőzsdei ára a gázolajénál nagyobb mértékben mérséklődött, és a forint is tovább erősödött a dollárhoz képest. A benzintarifa a január végi 369 forintos csúcspontról második alkalommal mérséklődik. (M. I.)

A kamara is foglalkozik a reptéri taxihelyzettel

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) sürgeti a Ferihegyi repülőtéri taxihelyzet megoldását a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatójának írt levelében. A kamara szerint a Budapest Airport Zrt. 2010 decembere óta képtelen eleget tenni annak a kötelezettségének, hogy biztosítsa a nem szerződött taxik számára a megfelelő feltételeket az utasok kiszállásához, illetve a rendelésre hívott taxitársaságok részére a kulturált utasfelvételi pontokat a Ferihegyi reptéren. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.