Orbán Viktor igent mondott

Megoldódott az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) problémája, Orbán Viktor, az EU soros elnöke mégis találkozik velük.

A szervezet hónapok óta hiába várta a magyar kormány visszajelzését a John Monks főtitkár, az Európai Unió soros elnöke és Orbán Viktor közötti találkozó időpontjáról, ám tegnap megtört a jég. Ahogyan Palkovics Imre, a Munkástanácsok és az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának soros elnöke az MTI-nek elmondta, hétfőn Brüsszelben létrejön a találkozó.

A Népszabadság tegnap megírta, hogy a napokban szokatlan eszközhöz nyúlt az ETUC, amikor közleményben sürgette Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy – mint az EU soros elnöke – végre kezdjen velük tárgyalásokat. A szövetség a válságra adott európai válaszokról, a szociális Európát veszélyeztető, az állami szektort és a dolgozók jogait érintő megszorításokról és egyéb intézkedésekről szeretne párbeszédet folytatni. Az ETUC már tavaly októberben jelezte Orbán Viktornak, hogy a soros elnöksége kezdetén, szeretnének vele is (mint az összes többi elődjével) találkozni, s akkor szóban ígéretet is kaptak erre. Ám konkrét időpontot tegnapig nem kaptak, s ezt annak fényében nehezményezték különösen, hogy az EU-ban a párbeszédet komolyan szokták venni.

Most azonban, hogy időpontot kaptak a magyar miniszterelnöktől, hétfőn elmondhatják neki, hogy milyen kiemelt témákkal kívánnak foglalkozni az első fél évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.