Az EMFESZ fizet és bizakodik

– Az EMFESZ Kft. a Mol-tulajdonú gázvezetékcég, az FGSZ felé fennálló mintegy ötmilliárdos tartozásának több mint felét már visszafizette – közölte megkeresésünkre Góczi István, a gázszolgáltatói engedélyét és így ügyfeleit nemrég elvesztő kft. ügyvezetője.

(Zsuga János FGSZ-vezérigazgató lapunknak visszaigazolta, hogy az EMFESZ-törlesztés megindult, de pontos számadatokat nem kívánt közölni. Más piaci hírek szerint a Molcég akár több mint tízmilliárd forintot is követelhet a volt gázkereskedőn.)

Ezen kívül az EMFESZ Kft. az ellene felszámolást kezdeményező elszámolóház, a Keler Zrt. felé is kifizette a szerinte 1,1 milliárdos tartozás több mint felét – tette hozzá Góczi István. (A Keler információink szerint bonyolult elszámolások révén 2,2 milliárd forint lejárt tartozást tart nyilván.)

Góczi István leszögezte: korábbi ígéretének megfelelően a gázszámlák ellenértékének folyamatosbeérkezése függvényében ütemesen fizetik tartozásaikat. A Keler felszámolási kezdeményezéséről egyelőre hivatalosan nem is értesültek. Pomázi Csaba vállalkozó városi fűtőművei ellen viszont ők adtak be felszámolási kérelmeket. Góczi István az EMFESZ megingásáért e cégeket okolja. A társaságok ezt nem ismerik el.

Az ügyvezető természetesnek nevezte, hogy az előre tervezhető bevételeik teljes mértékben fedezik majd tartozásaikat. Arra a kérdésünkre, hogy ha ez sikerül, az EMFESZ megkísérli-e „visszapályázni” a megingásakor központi pályázattal tőle elvett több mint 300 ezer gázfogyasztót, Góczi István csak annyit mondott: ez ügyben is egyeztetéseket folytat.

Góczi István
Góczi István
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.