Újraindul a Mindentudás Egyeteme

A Norvég Alap támogatásával, megújult szerkezettel és a tudomány újdonságaival tér vissza az előadótermekbe és a képernyőkre közel négy év szünet után a Magyar Telekom és a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Mindentudás Egyeteme. A 16 előadást Budapesten és 6 vidéki egyetemi városban hallgathatják meg az érdeklődők, a témákhoz kapcsolódó 48 televíziós műsort pedig a Magyar Televízió és a Duna Televízió sugározza.

Az új sorozat előadásai a mindentudas.hu honlapon követhetők. A társadalmi mecenatúrával foglalkozó cikkeinkben több alkalommal is írtunk arról, hogy egy-egy akció a Norvég Alap financiális támogatásával valósult meg.

Valójában mi is ez a Norvég Alap, s milyen módon járul hozzá a CSR-törekvésekhez? Norvégia az elmúlt öt évben 135 millió euróval támogatta a kulturális örökség megóvását, a környezetvédelmi projektek és képzési programok megvalósulását Magyarországon. Hazánkban közel 100 projekt és támogatási alap kapott segítséget az alaptól. Iskolákat és kórházakat újítottak fel Magyarország-szerte norvég hozzájárulással, és a környezetvédelem, a kulturális örökségvédelem, a társadalmi kohézió, valamint az egészségügy és a szabadságjogok iránt elkötelezett civil szervezetek százai kaptak segítséget.

Szintén a Norvég Alap támogatta a Balaton környékének megtisztítását, és jó néhány műemlék köszönheti a megújulást a norvég támogatásnak. Közreműködésével sikerült felújítani számos kulturális örökséget, továbbá figyelemre méltó kutatási eredmények születtek az orvostudomány és a műszaki tudományok területén, és jelentős környezetvédelmi oktatási programok indultak el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.