Ötszörösére növeli győri kapacitását az Audi

A már megkötött szerződéseken túl további bővítéseket tervez Győrben az Audi. A tavaly szeptemberben aláírt megállapodás értelmében a német konszern 900 millió eurós beruházást valósít meg, a jelenlegi évi kétmillió darabos kapacitású motorgyár és hatvanezres kapacitású autó-összeszerelő üzem mellett zöldmezős beruházásként teljesen új gyár épül. Majd 2013-tól évi 125 ezer autó készül az új üzemben, de a német konszern hosszú távú tervei szerint az Audi Hungaria kapacitása 2017-ben, de legkésőbb 2018-ban eléri a napi ezer autót, ami rugalmas és több műszakos termeléssel évi 300 ezer darabra növelhető. Ezzel két lépcsőben ötszörösére növeli autógyártó kapacitását az Audi a rendelkezésre álló beépítetlen terület igénybevételével.

A karosszériapréselő, -hegesztő és festőüzemmel, valamint szereldével bővülő győri járműgyárat a tervek szerint két év múlva napi ötszáz autós kapacitást ér el. Lőre Péter kommunikációs igazgató lapunknak elmondta, hogy az Audi hoszszú távú növekedési stratégiáját szem előtt tartva fennáll a lehetőség, hogy a termelési kapacitás a későbbiekben emelkedjen, az engedélyezési folyamat keretében a tervezett beruházáshoz a lehetséges maximális technikai gyártókapacitást vették figyelembe.

A cégnél jelenlegi 5800-an dolgoznak, a létszám 2013-ra 7600-ra bővül, ám a beszállítókkal és szolgáltatókkal 15 ezer lehet az Audi magyarországi foglalkoztatottainak száma. A győri gyárban 2010-ben 1,65 millió motor és 38,5 ezer autó készült, ami az előbbi esetében 19 százalékos, a sportkocsiknál 18 százalékos növekedést jelent.

Két év múlva napi ötszáz, 2018-ban napi ezer autó készül majd Győrben
Két év múlva napi ötszáz, 2018-ban napi ezer autó készül majd Győrben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.