Nézz körül a természetben!

Az ENSZ által meghirdetett biodiverzitás – fajok sokszínűségének – évéhez csatlakozva a Holcim Hungária Zrt. 2010-ben immár ötödik alkalommal hirdette meg alkotópályázatát a Hejőcsaba és Görömböly környékbeli iskoláknak, óvodáknak.

A téma a természet ezer arca volt, melyet a lehető legváltozatosabb formában ábrázoltak a gyermekek. Elképesztően sok kreatív, ötletes és színes alkotás született, melyek között rajzok, fotók, makettek, vidám kézműves alkotások is készültek. 123-an pályáztak összesen 146 alkotással, amelyek a Szilágyi Dezső Általános és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolából és tagintézményeinek diákjaitól, illetve a Benedek Elek óvoda és tagóvodáinak óvodásaitól érkeztek. Az alkotópályázat eredményhirdetésére 2010 decemberében Hejőcsabán, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban került sor, ahol az érdeklődők a gyerekek munkáit is megtekinthették egy kiállítás keretében. A legszebb 65 alkotás kis művészei kiránduláson vehettek részt a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban, ahol népművész mesterek irányítása, segítsége mellett készíthették el népművészeti technikák alkalmazásával a karácsonyi ajándékokat. Készültek csuhébabák, gyöngyláncok, mézeskalács díszek. A bátrabbak fasípot faragtak, a türelmesebbek pedig gyertyát mártogattak. A legnépszerűbb az agyagból készült karácsonyfadíszek nyomdázása volt. A foglalkozás végén a Holcim megvendégelte az alkotókat.

A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó, valamint kavicskitermelő vállalata. A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal ismerték el, 2010-ben pedig a vállalat elnyerte a Figyelő Top 200 Társadalmi Elkötelezettség díját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.