Röviden

Harmincezer felett a maradók száma

Az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság adatai szerint péntek délig 30 807 magán-nyugdíjpénztári tag nyilatkozott arról, hogy nem lép át az állami rendszerbe. Eközben a vegyipari szakszervezethez (VDSZ) mintegy tízezer jogfenntartó nyilatkozatot juttattak el magán-nyugdíjpénztári tagok. A VDSZ bárkitől átveszi, és ingyen helyezi ügyvédi letétbe azokat a nyilatkozatokat, amelyek rögzítik, hogy aláírója kényszerből került vissza az állami rendszerbe. A nyilatkozat a VDSZ szerint az eredeti állapot megtartásának biztosítéka arra, ha az Alkotmánybíróság elmeszeli a pénztártörvényt. (MTI)

Alagút épül Hamburg és Koppenhága között

Híd helyett egy 17,6 kilométeres alagút köti majd össze 2020-tól Hamburgot Koppenhágával, az 5,1 milliárd eurós óriás projekt kivitelezése ebben a formában kapott szabad utat Dániában. A dánok a hajózás biztonsága érdekében döntöttek az alagút mellett, de takarékossági szempontok is közrejátszottak ebben. Igaz, az eltérés csupán százmillió eurós. Dánia egyedül döntött a beruházásról, s annak költségeit is maga viseli. (MTI)

Gyenge a magyar kilábalásba vetett hit

A feltörekvő országok lakói sokkal bizakodóbbak a gazdasági kibontakozást illetően, mint a fejlettebb államok polgárai –derül ki az Ipsos felméréséből. A brazilok bíznak a legjobban abban, hogy gazdaságuk fél év múlva jobb állapotban lesz: 78 százalékuk véli így. A második helyen India áll, 61 százalékkal, majd Szaúd-Arábia és Kína következik, 47 és 44 százalékkal. Ugyanez az arány mindössze 4 százalék Franciaországban – a legalacsonyabb a felmért 24 országban.Magyarország is a sereghajtók között van Japánnal és Nagy-Britanniával egyetemben. Európában a németek a legoptimistábbak. (MTI)

Nyolcmilliárdért adnak el szén-dioxid-kvótát

2012 végéig 6-8 milliárd forint bevétel folyhat be a költségvetésbe a szén-dioxidkibocsátás-csökkentési egységek értékesítéséből – közölte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. Bírálta az előző kabinet kvótaeladási módszerét, megjegyezve ugyanakkor, hogy a Fidesz-kormány kvótaértékesítési stratégiája részleteiben nem nyilvános. Ígérete szerint a bevételt átláthatóan, az üvegházhatású gázok kibocsátásának előirányzott csökkentésére használják fel. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.