Röviden

Befektetési rekordot döntött tavaly az EBRD

Rekordot döntött tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által a kelet-közép-európai és közép-ázsiai kedvezményezett térségben végrehajtott befektetések száma és értéke. Az aláírt új programok száma negyedével, az előző évi 311-ről 386-ra, a befektetések összértéke pedig 7,9 milliárd euróról 9,0 milliárd euróra emelkedett. A bank tartalékolás utáni nettó eredménye tavaly meghaladta az egymilliárd eurót az egy évvel korábban jelentett 746 millió eurós nettó veszteség után. Magyarországnak a bank tavaly 11 programra összesen 168 millió euró új hitelt szavazott meg. (MTI)

Budai Gyula bevasalja a sukorói kötbért

ANemzetgazdaságiMinisztérium elküldte a sukorói kaszinókomplexum konceszsziós szerződésének felbontásáról szóló levelet és a fizetési felszólítást Joav Blum izraeli befektetőnek, Ronald Laudernek, a sukorói projekt egyik megálmodójának és a King’s City kaszinókomplexum beruházójának, a KC Bidding Kft.-nek – nyilatkozta az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula elmondta: ha a befektetők nem fizetik ki a kötbért, pert indítanak ellenük. Felhívta a figyelmet arra, ha Joav Blum és a KC Bidding Kft. sem fizet, akkor a teljes összeget a kezességvállalónak, Ronald Laudernek kell állnia. Az amerikai üzletember vagyonát a Forbes hárommilliárd dollárra becsüli. (MTI)

Svájci banktitkok a WikiLeaks birtokában

Rudolf Elmer, a svájci Bank Julius Baer egykori munkatársa bizalmas számlaadatokat adott át a WikiLeaksnek. A számlatulajdonosok között állítólag német, amerikai és ázsiai vagyonos üzletemberek és politikusok is találhatóak. A CD tartalmát pár hét múlva, feldolgozásuk után nyilvánosságra hozzák. Elmer döntését azzal indokolta, hogy fel akarja fedni a társadalomnak károkat okozó offshore pénzmozgások technikáját. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.