Zavartalan volt a budapesti parkolócégek váltása

– A fővárosi tulajdonú Parking Kft. gondozásába átadott parkolóhelyeken zavartalanul indult a parkolás üzemeltetése és az ellenőrzés is – mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón.

Azzal, hogy a VI., a VII., a VIII., a IX., és a XIII. kerület fővárosi kezelésben lévő útjain a Parking Kft. üzemelteti a parkolást, jelentős többletbevételre számíthatnak. Hangsúlyozta: létrejött egy közös közlekedési kassza, így mód lesz arra, hogy közlekedésfejlesztésre, P+R parkolók építésére vagy a közösségi közlekedés fenntartására fordítsák a bevételeket.

A fővárosi tulajdonú cég parkolóőrei sárga zacskókban helyezik ki a fizetési felszólításokat. A céghez január elsejétől 2400 pluszparkolóhely fenntartása került. Budapesten összesen 60 ezer parkolóhelyet kezel nyolc parkolótársaság kezel. Vitézy Dávid elmondta azt is, hogy még az idén újabb 5200 parkolóhelyet vonnak be a fizetőövezetbe, ezeket szintén a főváros százszázalékos tulajdonában lévő Parking Kft. fogja üzemeltetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.