Röviden

Új környezetvédelmi pályázatot hirdet az EU

4,5 milliárd euró összegű pályázatot írt ki az Európai Unió alacsony szén-dioxidkibocsátású technológiákra és megújuló energiaforrásokra – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján. Hárommilliárd euró értékben a szén-dioxid-leválasztási és -tárolási technológiákkal kapcsolatos projekteket támogatnak, mintegy 1,5 milliárd euró értékű tender pedig az innovatív megújuló technológiákkal összefüggőket. A magyarországi projektek előminősítését az NFM illetékes államtitkársága végzi. (MTI)

Négyezer fővel bővíti létszámát a Lufthansa

A Lufthansa négyezer fős létszámbővítést tervez Németországban, mert növelik a légitársaság kapacitását. 2200 utaskísérőt, 900, földi kiszolgálásban részt vevő alkalmazottat és 270 pilótát vesznek fel a céghez. A Lufthansa-csoport (Lufthansa Cargo, Cityliner, Swiss, Austrian Airlines, Bmi British Midlands, Germanwings, Air Dolomiti és Eurowings) 20,2 milliárd euró árbevételre tett szert tavaly az első kilenc hónapban, ez 25 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az üzemi eredmény 612 millió euró volt. (MTI)

Kína szerint a spanyol állampapír igenis vonzó

Kína támogatja a spanyol gazdasági reformokat, és továbbra is vásárol spanyol államkötvényeket – fejtette ki hétfőn egy spanyol lapban a kínai miniszterelnökhelyettes a kedden kezdődő spanyolországi látogatásának előestéjén. Li Keqiang az El Paísnak nyilatkozott. Kína a spanyol államadósság egyik legnagyobb külföldi fi nanszírozója, az állampapírok 10 százaléka van a birtokában. Elemzők szerint a kínai előretörést az európai állampapírpiacon az is indokolja, hogy a világon a legnagyobb, 2600 milliárd dollárra tehető devizatartalékának döntő többsége az utóbbi időben igencsak gyengélkedő dollárban van. (MTI)

Minden idők csúcsára ért az INA árfolyama

Tovább emelkedett az INA papírjainak az ára a zágrábi tőzsdén, ahol három és fél évvel ezelőtti legmagasabb árát is átlépte a részvények ára. A részvények ára 0,7 százalékkal emelkedett, záróára 3210 kuna lett a nap végén. A Mol december közepén tette közzé nyilvános vételi ajánlatát az INA részvényeire, amelyekért 2800 kunát, december 2-i záróáránál 60 százalékkal magasabb összeget kínált. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.