Röviden

Megvan, de hiányos az Aeroviva utaslistája

Megkapta a csődbe ment Aeroviva utazási iroda utaslistáját a QBE Insurance (Europe) Limited magyarországi fióktelepe; a listán 1500 név szerepel, de nincs mindenütt feltüntetve a befizetett összeg. Ezért kérték a lista kiegészítését már csak azért is, mert csak a pontos összegek alapján látják majd, hogy elég lesz-e a kártérítések kifizetésére az utazási iroda 494 millió forint vagyoni biztosítéka. Szerda reggelig több mint ezer ember, több mint 400 kárbejelentése érkezett meg hozzájuk, mintegy 200 millió forint értékben. Az 1500-as szám alapján azonban bizton állítható, hogy a kárérték meghaladja majd az egymilliárdot, hiszen az iroda több százezer forintos utakat árult. (Hírösszefoglalónk)

 

Halovány adatok az amerikai lakáspiacról

Az Egyesült Államokban a vártnál kevesebb használt lakást értékesítettek novemberben. A szerdán megjelent adatok szerint a forgalom 5,6 százalékkal nőtt az egy hónappal korábbihoz képest. Az amerikai ingatlanügynökségek szövetsége (NAR) szerint éves szinten számolva 4,68 millióra emelkedett az adásvételek száma az októberi 4,43 millióról. Elemzők 4,72 milliós forgalomra számítottak, 6,5 százalékos növekedés mellett. (MTI)

Nagymértékben nőtt a kínai áramfogyasztás

A gazdaság ütemes bővülését támogatva az idén is erősen nőtt az áramfogyasztás Kínában: 14,5 százalékkal ugrott meg tavalyhoz képest. Az Új-Kína hírügynökség szerint az év végéig várhatóan 4170 milliárd kilowattóra lesz a felhasználás. Tavaly csupán 6 százalékkal nőtt az áramigény Kínában. A következő öt évben Kína 600 milliárd eurónak megfelelő összeget fektet az áramszektorba. Ennek fele az áramtermelésbe, másik fele várhatóan az ellátási hálózatokba áramlik. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.