Tudatos mentorálás: nem a szerencsén múlik…

Közhelyszámba megy, hogy a hazai egészségügy állandó forráshiánnyal küszködik. A kórházak, a sérült gyermekeket gondozó intézmények, az állandó gondozásra szoruló gyermekeket és szüleiket segítő civil szervezetek egyaránt krónikus pénzhiánnyal küszködnek, és csak az orvosok, ápolók, szociális munkások és önkéntes segítőik áldozatkészségének köszönhető, hogy sikerül előteremteniük a fennmaradáshoz szükséges minimális feltételeket és eszközöket.

Ebben a helyzetben minden nekik juttatott fillér sokat számít. A Szerencsejáték Zrt. idén közel 25 millió forintot juttatott ezeknek a szervezeteknek.

A törekvés mindenképpen példamutató. Érdemes és szükséges tehát áttekintenünk – a teljesség igénye nélkül –, hogy milyen is a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási stratégiája ezen a területen.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány például ötmillió forintot kapott olyan automata véralvadásmérő berendezések vásárlására, amelyek jelentősen egyszerűsítik és a gyermekek számára megkönnyítik a szükséges vizsgálatokat.

AkaposkeresztúriSzentLászló Kórház csontvelő-transzplantációs osztálya négymillió forint értékben szerezhetett be életmentő műszereket.

A pécsi Dóri Ház, amelyet a „Szemem Fénye” alapítvány tart fenn, ugyancsak régóta hiányzó eszközök beszerzésére használhatott fel kétmillió forintot. Ugyancsak Pécsnek jutott az az összeg, amelyet a Kórháziskola Alapítványnak ajánlott fel a Szerencsejáték Zrt. a kórházpedagógusok munkájának finanszírozására.

A szerencsi Együtt a Sérült Emberekért Alapítvány súlyos működési gondokkal küszködött, számukra az alapfeltételek biztosításához járult hozzá kétmillió forinttal a játékszervező társaság.

Nélkülözhetetlen orvosi eszközt vásárolhatott a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház, ahol a traumatológiai műtőben évente megközelítőleg kétszáz beavatkozáshoz használják azt a speciális fűrészt, melyet az adományból megvásároltak.

A társaság olyan különleges programokat is támogat, mint a veszélyeztetett gyermekek szüleinek, gondozóinak felkészítésére, a vakok és gyengén látók országjárásának elősegítésére vagy a kórházak gyermekosztályainak speciális felújítására irányuló projekt.

Gyerekek az Operában

Idén december 29-én 1100 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg a Magyar Állami Operaházba a Diótörő mesebalett előadására a Szerencsejáték Zrt. Az ország különböző területeiről – a megyei gyermekvédelmi központok, szolgálatok közreműködésével – különbuszokkal érkeznek a gyerekek az Operába, ahol a szünetben vendégül is látják őket, majd az előadás befejezése után ajándékokkal távozhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.