Röviden

Eddig 150 millió az Aeroviva-utasok kára

Az első két nap 400 károsult jelentkezett a hétfőn csődbe ment Aeroviva utazási iroda biztosítójánál, a QBE Atlasznál –mondta Dénes Attila ügyvezető. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz. Az már biztos, hogy az Aeroviva 494 milliós vagyoni biztosítéka aligha lesz elég a károkra, hiszen a 400 károsult igénye csaknem 150 millió forintra rúg. Az ügyvezető tájékoztatása szerint az utazási iroda vezetőit nem érték el, csak a jogászokkal tudnak beszélni, s utaslistát sem kaptak a cég illetékeseitől, ami „nem szokványos” ilyen esetekben. Pedig ezzel gyorsíthatnák a kifizetést, a lista birtokában nem kellene bevárni az összes kárigényt. (V. G. G.)

EU-vizsgálat a Malév támogatása miatt

Hivatalosan vizsgálja az Európai Bizottság, hogy az uniós állami támogatási szabályoknak megfelelt-e számos támogatási intézkedés, beleértve több tőkeinjekciót és tulajdonosi kölcsönt, amelyekkel a magyar állam intézményei kisegítették a Malévet annak privatizációja és visszaállamosítása idején. A bizottság „kétli, hogy a Malév képes lett volna a piacon a magyar hatóságok által nyújtott feltételek mellett finanszírozáshoz jutni”. Ugyanakkor az Oszkó Péter vezette Pénzügyminisztérium és a Fellegi Tamás vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is deklarálta: a Malév finanszírozását úgy oldották meg, hogy összhangban legyen az EU-s szabályokkal. (V. G. G.)

Nagy-Britannia kis híján Görögország lett?

– Nagy-Britannia könnyen Görögország sorsára juthatott volna, ha a konzervatív–liberális kormánykoalíció nem kezd hozzá az államháztartás konszolidálásához –mondta a brit miniszterelnök. David Cameron kijelentette: a koalíció a választások után „mentőakciót” indított, tekintettel a munkáspárti elődtől örökölt gazdasági helyzetre. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.