Misszió Afrikában

A napokban érkezett Budapestre a Madagaszkáron orvosi missziót teljesítő csapat. Az Afrikai–Magyar Egyesület vállalta, hogy jövőre is lesz hasonló misszió.

December 8-án fáradtan, kimerülten, de jókedvűen érkezett meg a Madagaszkáron orvosi missziót teljesítő magyar orvosi csapat. A tagok a Ferihegyi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón meséltek kalandjaikról és munkájukról. Dr. Olácsi Judit győri fül-orrgégész szakorvos, dr. Pintér Nóra budapesti háziorvos, dr. Kis Imre tokaji háziorvos, dr. Farkas Gabriella, az alternatív pedagógiai módszerek szakértője, Viniczai Virág franciatolmács és Kiss Virág AHU-koordinátor Antsirabe környékén töltött egy hónapot. A szóvivő szerepét magára vállaló Kis Imre arról mesélt, hogy a madagaszkári egészségügyi rendszer komoly fejlesztésre szorul. Sok a beteg, kevés a pénz, röviden így lehetne öszszefoglalni a lényeget. Amagyar orvosok derekasan helyt álltak, és helyzetüket nem könnyítette meg, hogy az elmúlt hetekben a madagaszkári sztrájkhullámhoz az egészségügyi dolgozók is csatlakoztak. A munkabeszüntetés idején csak a magyar orvosok dolgoztak Antsirabében, így minden beteg őket kereste fel a szálláshelyükön.

Az eseményen Richard Randrianasolo, Madagaszkár tiszteletbeli konzulja megköszönte a misszió munkáját, Balogh Sándor, az AHU elnöke pedig arról kérdezte az orvosokat és kísérőiket, hogy vállalnának-e egy újabb utazást a szigetországba. A gyors közvélemény-kutatás az igenek elsöprő győzelmét hozta. Mindenki vállalná az újabb küldetést.

Forrás: www.afriport.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.