Dobozos szoftver helyett elektronikus licenc

A zöldmozgalmak, ha lassan is, de terjednek ma már Magyarországon is. Rendkívül fontos, hogy a szélesebb közönségnek milyen muníciót biztosítanak a hazai vállalkozások ahhoz, hogy lehetőséget kapjanak. A Sicontact évente több ezer kilogrammnyi műanyagtól és papírtól mentesíti környezetünket elektronikus szoftverlicenceivel.

A vírusirtók piacán hagyományosan dobozos szoftvereket értékesítenek a gyártók, és a vásárlók számára is szokatlannak tűnhet, hogy amikor bemennek egy boltba, akkor az eladó nem a polcról ajánl számukra valamit, hanem azt javasolja, hogy úgynevezett elektronikus licencet vásároljanakmeg, amit helyben regisztrálnak a számukra. A NOD32 vírusirtó és az ESET Smart Security magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. már a cég megalapításának kezdeteitől szorgalmazta, hogy a dobozos szoftverek helyett elektronikus licenceket vásároljanak a felhasználóik. „Amikor az elektronikus licenceket elkezdtük árulni például az országos hálózatunk 576 boltjában, akkor magunk is tartottunk attól, hogy a vásárlók nem fogják érteni, hogy tulajdonképpen mit kapnak a pénzükért” – mondja Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az aggodalmak szerencsére alaptalannak bizonyultak, a vevők szeretik az elektronikus licenceket. Ilyenkor a vásárló nem kap sem dobozt, semCD-lemezt, hanem egy kódot regisztrálnak a nevére, melynek segítségével az internetről töltheti le a vírusirtó szoftver legfrissebb, naprakész változatát.

„Az elektronikus licencek előtérbe helyezésével és kedvezményes árazásával csökkentettük a dobozos szoftverek szállításának kedvezőtlen környezeti hatásait. Ezzel a gyakorlattal évente 4-5 ezer kilogramm műanyagtól és több mint ezer kilogramm papírtól és egyéb szenynyező anyagtól mentesítjük a környezetünket” – hangsúlyozza Csiszér Béla. Ezt erősíti, hogy az ESET magyarországi képviselete viszonteladói számára minimális rendelési mennyiséget határozott meg, és a szállítással több cég küldeményét összefogó külső szolgáltatót bízott meg. Ennek köszönhetően sikerült a szállítás kártékony környezeti hatását is csökkenteni.

A cég hosszú távú céljainak egyike, hogy tovább növelje az elektronikus licencek arányát az értékesítésben, hogy ezzel minimálisra csökkentse a dobozok előállításából és szállításából eredő kedvezőtlen környezeti hatásokat. Az ESET magyarországi képviselete bevezette a távirányításos terméktámogatást is, így az interneten keresztül, távolról tudják megtisztítani a fertőzött számítógépeket. Ezzel szintén jelentős mennyiségű üzemanyag-kibocsátástól óvják meg környezetünket.

 

Dobozos szoftver helyett, környezetkímélőbb elektronikus licencek
Dobozos szoftver helyett, környezetkímélőbb elektronikus licencek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.