Dióhéjban

Új Európa Alapítvány: kultúra- és tudománytámogatás

A Mol Tehetségtámogató program művészeti-tudományos kategóriájának idei felhívására közel 300 pályamunkát nyújtottak be olyan 10–18 év közötti fiatalok, akik a zene, képzőművészet és a természettudomány területén komoly sikereket értek már el. A Mol Új Európa Alapítványának kuratóriuma közülük 73 fiatalnak ítélt meg összesen 14,5 millió forint támogatást eszközvásárlásra és útiköltségre. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely az eredmények mellett a rászorultságot is igyekezett figyelembe venni. A kuratórium döntése értelmében támogatást nyert többek között Váradi László (15) jászkiséri kisfiú, aki a Zeneakadémia előképzős hallgatója immár három éve, és most saját zongoravásárlásához nyert támogatást. A 7. Nemzetközi Junior Természettudományos Diákolimpiára utazó csapat tagjai útiköltségükhöz kapnak támogatást. A korábbi hazai természettudományos versenyek nyerteseiből összeálló csapat tagjai az eddigi években mindig érmekkel tértek haza erről a rangos nemzetközi megmérettetésről, ami nemcsak a fiatalok tehetségét, de felkészítő tanáraik munkáját is dicséri. A társaság figyelemmel kíséri azoknak a támogatottjainak pályafutását is, akik már betöltötték a 18. életévüket. További jó eredményeiket külön elismeréssel díjazza a Mol Tehetségtámogató Klasszis kategóriában. Ebben az évben a művészeti területen ilyen elismerés jutott többek között Felméry Lilinek, az Operaház idén debütáló ifjú balerinájának.

Újra kezdődik a Zöld Iroda pályázat

A Zöld Iroda program az elmúlt évtized egyik legnagyszerűbb kezdeményezése és egyben figyelemfelhívás is a cégek – és ezáltal a kollégák, dolgozók – felé környezetünk sebezhetőségéről, korlátairól, valamint a mérhetetlen pazarlásról, amivel nap mint nap szembesülhetünk – így ír a 2009-es díjazott Cemex – Neoris. Jövőre újra indul a Zöld Iroda pályázat. A verseny célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása. Jelentkezési határidő: 2011. január 31.

Humán diploma a T-csoportnak

A Magyar Telekom Nyrt. és a munkavállalói érdekképviseletek első ízben a 2008–2010-es időszakra dolgoztak ki és fogadtak el esélyegyenlőségi tervet. A napokban elkészült – immár második – dokumentum a 2011-2012-es időszakra tartalmazza a vállalat által tervezett esélyegyenlőségi intézkedéseket. Az intézkedések célja, hogy a meghatározott célcsoportokba tartozó munkavállalók számára elősegítse az egyenlő esélyek megvalósulását. Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató elmondta: „A Magyar Telekom a versenyszféra azon kevés szereplője közé tartozik, akinek számára nemcsak papíron fontos az egyenlő esélyeket biztosító munkáltatói környezet kialakítása, hanem konkrét lépéseket is tesz annak érdekében, hogy ezt a valóságban is biztosítani tudja munkatársai számára. Somorjai Éva, a cégcsoport humán erőforrás vezérigazgató-helyettese elmondta: – Fontosnak tartom a dokumentumban rejlő üzenetet. Hiszünk abban, hogy ezzel jó példát mutathatunk más vállalatok számára is, és egyre többen ismerik majd fel, hogy csak a felelős gondolkodás szolgálhatja a fenntartható fejlődést. A nők esetében a vállalaton belüli szakmai karriert, az előrejutást elősegítő intézkedéseket tervez a cég, a családosoknál elsősorban a család és munkahely egyensúlyát biztosító programokon, intézkedéseken lesz a hangsúly, a gyermekgondozási távolléten levő munkatársaknál a folyamatos kapcsolattartást, a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő munkatársak esetében pedig a foglalkoztatási helyzet fejlesztését helyezik középpontba. A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit több elismeréssel jutalmazták. Legutóbb 2010 novemberében a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar-díjat nyerte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.