BROKERNET Jövő Alapítvány: jobb adni…

Magyarországon meglehetősen sokáig tartotta magát az a nézet: egy vállalat akkor rója le társadalmi kötelezettségét, ha pénzt juttat – az adományozásra szakosodott intézményeken keresztül – valamilyen jótékonysági célra.

Az összeg a cég büdzséjétől függött, és a munkatársak többnyire csak utólag, belső vagy külső hírcsatornákon keresztül értesültek vállalatuk jótékonyságáról. Lassan változott ez a trend, és a mai napig sem lehet általános jelenségként elkönyvelni, hogy egy társaság közös gondolkodásra, együttes cselekvésre ösztönzi dolgozóit. A BROKERNET Jövő Alapítvány idén második éve döntött úgy: más úton indul el. A cégcsoport 2007-ben indított akciója először csak arra szorítkozott, hogy karácsony közeledtével összegyűjtse vezetőinek, munkatársainak és alkalmazottainak önkéntes adományait. Felajánlásra kerültek tartós élelmiszerek, játékok, könyvek, amelyeket az alapítvány –dobozokba csomagolva – juttatott el az ország legszegényebb térségeiben, nehéz körülmények között élő családokhoz, a Vöröskereszt helyi hálózatának bevonásával. Tavaly óta ennél sokkal szélesebb körű akció szervezésébe kezdtek a cégcsoport által időközben létrehozott, saját alapítványán keresztül. A BROKERNET Jövő Alapítvány országos gyermekrajzpályázatot hirdetett, amelyre több ezer nevezés érkezett az ország több pontjáról. Szakértő zsűri válogatta ki azokat a rajzokat, amelyekből a BROKERNET-Csoport karácsonyi képeslapja készült, és egyrészt ezeknek a cégcsoporton belüli értékesítéséből adományt gyűjtött az alapítvány javára, másrészt pedig partnereihez – karácsonyi üdvözletként –eljuttatott.

Ennek az akciónak az eredményeként idén is 2000 ajándékcsomagot tudott az alapítvány összeállítani a cégcsoport vezetőinek és alkalmazottainak lelkes közreműködésével. A gyermekrajzpályázat díjnyertesei – akiknek alkotásai díszítik a cégcsoport karácsonyi képeslapját – külön meglepetésben részesültek, hiszen számukra külön csomagokat állítottak össze édességekből, ruházatból, írószerekből. Idén a Jövő Alapítvány által támogatott gyermekotthonokra is különleges figyelmet fordított a szervezet, számos ajándékcsomagot juttattak el az ő karácsonyfájuk alá is. A felajánlott adományokból megmaradt többletet a Mikulásgyár szervezet számára jutatta el az alapítvány.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.