A Vodafone és a Romaster program

A tanulás kulcs a beilleszkedéshez. A Hungarian Business Leaders Fórum által 2007-ben indított Romaster program keretében a Vodafone négy tehetséges roma származású fiatalt karol fel, akik anyagi támogatás mellett szakmai tapasztalatokat is szerezhetnek a vállalatnál.

A programban részt vevő fiatalok pályafutását a középiskolai évektől egészen a diploma megszerzéséig követik. A program három fő pillérre épül: az első az anyagi támogatás, amelyet kizárólag tanulmányi célra fordíthatnak a diákok. A második elem: egy mentor segíti a tanulókat, akihez bizalommal fordulhatnak, és aki emberi-szakmai támogatást nyújt nekik. A harmadik pillér pedig maga a gyakornoki munka, a lehetőségek függvényében.

A Vodafone olyan diákokat keresett, akik a középiskolás éveik vége felé járnak, tehetségesek, ambiciózusak és kitartóak, emellett pedig felvállalják roma származásukat. Komoly gátja a romák felemelkedésének, hogy körükben rendkívül alacsony a felsőfokú végzettséggel rendelkezők száma, tehát ezeknek a fiataloknak nagyköveti szerepük is van a saját közösségükben, hogy megmutassák: érdemes tanulni.

Egy bélavári fiú a pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégiumból, egy magyaregresi diák a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskolából került a kiválasztottak közé. A nyertes lányok egyike Kaposváron él és a Táncsics Mihály Gimnáziumban tanul, míg másikuk tiszabezdédi születésű és a Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium tanulója.

A program keretében a csatlakozó vállalatok személyenként évi 300 000 Ft-tal támogatják a diákok tanuláshoz kapcsolódó kiadásait (nyelvórák, különórák, tankönyvek, iskolába történő utazás) a diploma megszerzéséig.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.