2500 diák a Mol Junior Freshhh versenyen

A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium „Móriczkák” nevű csapata nyerte a Mol középiskolásoknak meghirdetett Junior Freshhh természettudományos versenyét a Mol Dunai Finomítójában közelmúltban megtartott döntőn Százhalombattán. A versenyen több mint 2500 diák indult Budapestről, vidékről és a határon túlról.

Az energiaipari cégek számára kiemelt jelentősége van az utánpótlás biztosításának. A természettudományos ismeretek népszerűsítésében komoly szerepe van a nemzetközi Freshhh évenkénti angol nyelvű versenynek, amely 2007-ben indult, és a világ minden tájáról delegált egyetemisták részvételével rendezik meg. A verseny népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt négy évben 35 ország közel 120 egyeteméről több mint 4500 diák mérte így össze tudását. A világvetélkedőre a magyar fiatalok kijutását évek óta támogatja a Mol.

A Freshhh versenyek sikere adta a Molnak az ötletet, hogy az ifjabb korosztály számára is megadja a lehetőséget a bizonyításra, hiszen a Mol eltökélt szándéka, hogy a természettudományokat minél hamarabb megszerettesse a diákokkal. Így indult el idén a Junior Freshhh, egyelőre magyar nyelven.

Ezt a versenyt is hatalmas érdeklődés övezte: több mint 2500 fiatal jelentkezett közel 200 középiskolából és 90 településről; háromfős csapatokban Budapestről, vidékről és a határon túlról egyaránt. A verseny döntőjében két budapesti, három vidéki és egy határon túli csapat mérhette össze tudását. A feladatokat a Mol szakértőkből álló zsűrijének döntése alapján végül a szentendrei Móriczkák csapatnak sikerült a legjobban megoldani.

A nyertesek rendkívüli jutalomban részesültek: mindhárom csapattag a közelmúlt talán leghíresebb magyar találmányát, a Leonar3do eszközt kapta ajándékba, melynek segítségével 3D-s konfigurációvá alakítható át egy egyszerű személyi számítógép, és amit az eszköz ifjú feltalálója, Rátai Dániel személyesen nyújtott át a legjobbaknak.

Móriczkák balról jobbra: Lengyel Márton, Tamás Zsolt, Maknics András– Szentendre, Móricz Zsigmond Gimnázium
Móriczkák balról jobbra: Lengyel Márton, Tamás Zsolt, Maknics András– Szentendre, Móricz Zsigmond Gimnázium
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.