Röviden

Tartósan magas marad a munkanélküliség

A gazdasági élénkülés dacára továbbra is magas a munkanélküliség a legfejlettebb államokat tömörítő OECD-ben – figyelmeztet tanulmányában a szervezet. Pier Carlo Padoa vezető közgazdász ezt azzal magyarázza, hogy az előrejelzettnél is lassabb a fellendülés üteme, és ez fékezőleg hat a foglalkoztatás bővülésére. Októberben 0,1 százalékponttal 8,6 százalékra emelkedett a 33 tagországra vonatkozó munkanélküliségi átlag. Az OECD-országokban jelenleg 45,7 millió az állástalanok száma. (MTI)

 

A GVH megbírságolta a Quantum Investet

A nyomtatott sajtóban megjelent tájékoztatásaival, a fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó Quantum Invest Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, s ezért a vállalkozást 4,7 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal. Indoklása szerint a cég nem, vagy nem egyértelműen adott információt a fogyasztói csoportok lényeges tulajdonságairól. Hirdetéseiből arra lehetett következtetni, hogy az ügyfél a belépéssel azonnal hozzájuthat az igényelt összeghez, amit aztán havi részletekben fizethet vissza. (MTI)

Elapadt az utánpótlás a befektetési alapoknál

Novemberben gyakorlatilag elapadt a tőkebeáramlás a befektetési alapokba mind az intézmények, mind a lakosság oldaláról – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége. A jelenség nem meglepő, hiszen karácsony közeledtével a lakossági befektetések általában elmaradnak az év közbeni szintektől, s ez az időszak inkább a fogyasztásról, mint a megtakarításról szól. November végére 0,3 százalékkal – 3750 milliárdra –, bővült az alapok által kezelt összvagyon. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.