Röviden

Ír bankárprémiumok: 90 százalékos adó

A jövőt illetően az a javaslatom, hogy módosítsuk a pénzügyi törvényt oly módon, hogy minden kétséget kizáróan belekerüljön: 90 százalékkal adózik bármelyik bankárprémium – fejtette ki Brian Lenihan egy rádióinterjúban. Az ír pénzügyminiszter kijelentését megelőzően került napvilágra, hogy az ország egyik vezető bankjánál, a válságban ugyancsak megroggyant Allied Irish Banknál 40 millió euró prémiumot terveznek kifizetni a mintegy 2400 munkatárs között. (MTI)

Rekordmennyiségű a földgáztartalék

Az E.ON Földgáz Storage Zrt. tárolóiban rekordmennyiségű, 3,5 milliárd köbméter földgáz van készleten, ami szükség esetén 4,3 milliárd köbméterre növelhető –mondta Jászberényi Zoltán, a cég operatív vezérigazgatója. Kifejtette: az idei télen biztos nem lesz fennakadás a gázellátásban, amit a megfelelő politikai helyzet mellett a cég partnereinek felkészültsége is biztosít. Mindezek mellett szükség esetén – időjárástól függően – akár 2-3 hónapra elegendő tárolt fölgáz áll rendelkezésre – tette hozzá. (MTI)

Jóváhagyták a bányatámogatást

Az unió versenyképességi tanácsa jóváhagyta, hogy a veszteséges szénbányákat állami támogatásban lehet részesíteni 2018-ig, ha az érintett tagállamok elkészítik az üzemek bezárásának tervét, s a közpénzt fokozatosan a gépek leszerelésére, a dolgozók átképzésére, a környezet helyreállítására fordítják. A év végén kifutó rendszer meghosszabbítására a bizottság nyáron tett javaslatot, de 2014-es határidőt tűzött ki, amivel sem a leginkább érintett német és spanyol kormány, sem az Európai Parlament többsége nem értett egyet. (Brüsszeli tudósítónktól)

Kénytelenek rögtönözni a helyhatóságok

A központi döntések gyakori módosulása önkormányzati adópolitikában és a bevételek tervezésében súlyos bizonytalanságot és rövid távú szemléletet eredményezett – állapította meg az Állami Számvevőszék. A fővárosi és nagyobb városi önkormányzatok adóhatóságainak a szakmai hozzáértése, technikai feltételei magas színvonalúak, míg ez a községekben hiányos. Az utóbbi két évben a vizsgált önkormányzatok 356 jogorvoslati eljárása közül minden másodiknál meg kellett változtatni a döntést, vagy újra le kellett folytatni az eljárást. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.