A Magyar Telekomhoz kerülnek az Externet ADSL-ügyfelei

Eladja ADSL-üzletágát az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. a Magyar Telekomnak – közölte az Externet a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A döntés iparági körökben nem keltett meglepetést, már csak azért sem, mert az elmúlt napokban az Externet erről levélben tájékoztatta ügyfeleit, s a posta gyorsaságának is hála, az ügyfelek hamarabb értesültek a változásról, mint a tőzsdei bejelentés.

A tőzsdén jegyzett Externet az ADSL- (a hagyományos telefonvonalon keresztül nyújtott széles sávú internetszolgáltatás) piacon tapasztalható kedvezőtlen folyamatok és a kedvezőtlen gazdasági környezet hatására döntött az üzletág eladása mellett. E szolgáltatások esetében ugyanis a profit egyre inkább csökken, ráadásul a modernebb technológiákkal szemben az ADSL kevésbé vonzó az ügyfelek szemében. A megállapodást az Externetet finanszírozó Commerzbank Zrt. is jóváhagyta. Korábban pont az Externet bírálta a Magyar Telekomot a nagykereskedőként tanúsított magatartása miatt, a Nemzeti Hírközlési Hatóságot pedig szabályozási gyakorlata miatt. Mint alternatív szolgáltató, a legtöbb területen eddig is a Telekom infrastruktúráján biztosította a szolgáltatást. Azoknak az ügyfeleinek, akik nem élnek a szolgáltatóváltás lehetőségével, az Externet továbbra is biztosítja az ADSL-szolgáltatást.

Az Externet stratégiaváltásról is döntött: a jövőben erősíti jelenlétét az üzleti kommunikációs szolgáltatások terén.

Az Externet részvényei a BudapestiÉrtéktőzsdeBkategóriájában forognak. A papír a csütörtöki kereskedést 21 350 forinton, az előző napinál 55 forinttal drágábban zárt, de mindössze 14 papírra kötöttek üzletet. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 23 200, a legalacsonyabb 20 000 forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.