Röviden

A németek közel fele visszasírja a márkát

A németek egy része örülne, ha Németországban ismét a márka lenne a fizetőeszköz – írta a Focus hírmagazin. Az Emnid közvélemény-kutató felmérése szerint a mintegy ezer megkérdezett 47 százaléka szeretné viszontlátni a márkát, 50 százalék viszont hűséges az euróhoz. A „márkafüggők” inkább a pártszimpátiájukat gyakran váltogatók köréből kerülnek ki, az eurót kedvelők többsége, közel 60 százaléka viszont a Zöldeket támogatja. A márka 1948-tól volt Németország törvényes fizetőeszköze az euró 2001-ben történt bevezetéséig. (MTI)

Nem kizárt az alapkamat-emelés

Nem zárják ki teljes mértékben a Magyar Nemzeti Bank mai kamatemelését a londoni City elemzői. A megkérdezett hét nagy londoni befektetési és elemzőház – a Morgan Stanley, a Goldman Sachs, a Barclay’s Capital, a 4cast, a BNP Paribas, a TD Securities, a JP Morgan – közül három lát esélyt arra, hogy a magyar jegybank még az idén, akár már ma kamatot emelhet, tekintettel az adóintézkedések következtében is várhatóan romló inflációs kilátásokra és a romló piaci környezetre. (MTI)

Rendületlenül fizetnek az evások

Egyszerűsített vállalkozói adóból (eva) októberben 37,7 milliárd forint, az első tíz hónapban 128,9 milliárd folyt be a költségvetésbe a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartási adatai szerint. Az októberi bevétel 4,3 milliárddal nagyobb a múlt év azonos időszakában közöltnél. Miközben a 149,3 milliárd forintos társaságiadó-bevétel 2010 első tíz hónapjában csaknem 83 milliárd forinttal elmaradt az előző évi azonos időszakának összegétől, addig egyszerűsített vállalkozói adóból 11,7 milliárd forinttal több, 128,9 milliárd forint folyt be a költségvetésbe október végéig. Igaz, ez utóbbi teher idén 25-ről 30 százalékra nőtt. (MTI)

Beveti a szigort a Volkswagen

A Volkswagen a jövőben szigorúbb követelményeket támaszt a márkakereskedőkkel szemben. Az Automobilwoche autósszaklap értesülése szerint a német autóipari csoport a gyökeres átalakítás jegyében még bírságot is kiszabhat a kereskedőkre, ha nem az előírásoknak megfelelően bánnak az ügyfelekkel. Szigorítani akarják az anonim tesztvásárlások kritériumait is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.