Röviden

Óriáshitelt vesz fel a Magyar Telekom

Negyvenegymilliárd forintnyi hitelt vesz fel a Magyar Telekom, az anyavállalata pénzügyi részlegének, a Deutsche Telekom International Finance B.V. közvetítésével. A hat évre szóló, 150 millió eurós kölcsönt az Európai Beruházási Bank adja. A cég közlése szerint a vezetékes és mobil széles sávú projektjeit finanszírozzák a hitelből, amely majdnem másfélszerese annak az összegnek, amit a Magyar Telekom válságadóként befizet a költségvetésbe. (V. G. G.)

Fitch-leminősítés a nyugdíjtervek miatt?

A Fitch Ratings leminősítheti Magyarországot, mert úgy ítéli meg, hogy a kormány nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos terve negatív hatással lehet a költségvetés fenntarthatóságára. A Fitch az év végéig hoz döntést – mondta a Bloombergnek David Heslam, a hitelminősítő egyik igazgatója. Magyarország szuverén adósságát a három legnagyobb hitelminősítő – a Standard & Poor’s, a Moody’s Investors Service, a Fitch Ratings – egyaránt a közepes befektetői sávban, de három különböző szinten tartja nyilván. (MTI)

Ismét fekete volt a péntek Amerikában

Vásárlók tömegei árasztották el tegnap hajnaltól az amerikai áruházakat, ahol a kereskedők 20–75 százalékos árengedménnyel várták őket, a hálaadás napja utáni, hagyományos „fekete pénteki” akció alkalmából. Elkezdődött a karácsonyi ajándékvásárlási maraton. Az amerikai Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség szerint ezen a hétvégén 138 millió vásárló fordul meg az üzletekben, s az ágazat ettől az időponttól fordul a veszteséges piros sávból a nyereséges feketébe. (MTI)

Jóváhagyás az EU büdzsétervezetének

Jóváhagyta az Európai Bizottság az Euró pai Unió jövő évi költségvetésének új tervezetét. A testületnek azért kellett új előterjesztést készítenie, mert a döntéshozó EU-intézmények nem tudtak megállapodni az előző tervezet alapján. Az új javaslat 2,9 százalékos kiadásemelkedést tartalmaz az idei főösszeghez képest, és több javaslatot tesz arra is, hogyan közeledhetnének az álláspontok. Az EP eredetileg több mint hatszázalékos emelkedést szeretett volna elérni, de később beleegyezett a kisebb mértékű növelésbe. Ugyanakkor továbbra is ragaszkodik a bevételi oldalról folytatandó vitához. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.