Röviden

Januártól csak éjjel előzhetnek a kamionok

Januártól nem előzhetnek a kamionok az autópályákon – így módosítja a kormány a KRESZ-t. A kamionok gyakran indokolatlanul akadályozzák az autópálya gyorssávjában a haladást. A sokak által eddig is kívánt intézkedés a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett össztömegű járművekre 6 és 22 óra között érvényes. Az összefüggő kamionsorok kialakulását a rendelkezés azzal teszi elkerülhetővé, hogy előírja: olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, szintén a tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson. Hasonló tilalom ma mintegy 150 kilométeren – jellemzően a főváros környéki útszakaszakon – érvényes. (V. G. G.)

 

Orosz nyersanyagok: vámmentes import

Néhány nyersanyag, például a rönkfa exportvámjának eltörléséről állapodott meg Oroszország az Európai Unióval, ezzel Moszkva a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO) történő felvételéhez is közelebb kerül. Ezzel jelentősen csökkenhet az európai papíripar nyersanyagköltsége. (MTI)

Fogyóban a levegő az OMV-vezér körül

Az osztrák OMV energiavállalatot irányító felügyelőbizottság azután is kiállWolfgang Ruttenstorfer vezérigazgató mellett, hogy az ügyészség vádat emel ellene a sikertelen Mol-felvásárlási akcióval kapcsolatos egyik ügylet miatt – derül ki a cég közleményéből. Ruttenstorfer 2009 márciusában úgy vett OMV-papírokat, hogy közben azt nyilatkozta, nem akarják eladni Mol-részesedésüket. Rá pár napra mégis megtették, és fel is ment az OMV árfolyama. Ha az események közötti kapcsolat bebizonyosodik, Ruttenstorfer akár börtönbe is kerülhet. A cég vezetése ugyanakkor szakértőkre hivatkozva kiáll mellette. (M. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.