'Rendes' utat kíván járni a Siemens

– Nem lehet oka panaszra a magyarországi Siemensnek, miután a csoportszintű forgalom a szeptemberben lezárt üzleti évben az előző évhez képest 6 százalékkal, 89,7 milliárd forintra nőtt – jelentette ki Dale A.Martin, a cég nyáron kinevezett elnök-vezérigazgatója a vállalat tegnapi sajtótájékoztatóján.

Az új megrendelések állománya 79,3 milliárd forintot ért el a tavalyi 89,6 milliárd forint után, ám az egy évvel ezelőtti számok magukban foglalják a gönyűi erőmű megaprojektjének adatait, így ezt az egyszeri hatást leszámítva stabilitást mutat a cég megrendelésállománya. A cégcsoport valamivel több mint 4 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta szeptember 30-ig tartó üzleti évét.

– Arra számítunk, hogy az előttünk álló üzleti évben elindulhatnak azok a nagy állami fejlesztési projektek, amelyekben a Siemens, technológiai tapasztalata és szakértelme folytán, hagyományosan fontos szereplő – mondta el a vezérigazgató, aki szerint nem a gyors növekedés a cél, hanem az, hogy fokozatosan megerősítsék a magyarországi Siemens-pozíciót a régióban és a vállalatcsoporton belül is.

Az elnök bejelentette, hogy a Siemens AG nemzetközi stratégiájának megfelelően Magyarországon is integrálják a termelő vállalatokat, ennek keretében a Siemens Erőműtechnika Kft. és a Siemens Transzformátor Kft. egyesül a Siemens Zrt.-vel. Emellett kidolgozás alatt áll a cég két évre szóló országkoncepciója. A vezérigazgató szerint ebben a helyi kompetenciaközpontmegerősítése, valamint a fenntartható városi és infrastrukturális fejlődés előmozdítása áll majd. A Siemens-csoportnál a korábbinál is nagyobb szerepet szánnak a magyarországi beszállítóknak, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásoknak. Ennek elősegítésén november végétől egy munkacsoport tevékenykedik majd.

A vezérigazgató alighanem a vállalat korábbi korrupciós ügyeire is gondolt, amikor kiemelte, hogy a Siemens minden területen „rendes” módszerekkel kívánja elérni céljait. Dale A. Martin az előbbiek hez hozzátette: rövid távon a jelenlegi mintegy 1850 fős dolgozói állományt 2000 fölé szeretnék emelni a fejlődés következtében. Ennek első lépéseként jövőre közel 100 új munkatársat szeretnének fölvenni, amivel a 2007/2008 üzleti évben regisztrált létszámot közelítenék meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.