Röviden

Tart az építőipar vesszőfutása

Az építőipari termelés volumene szeptemberben mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 9,2 százalékkal csökkent a 2009. szeptemberihez képest. Az építőipar teljesítménye tavaly június óta megszakítás nélkül csökken éves összevetésben, de a visszaesés április óta enyhül. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idén az első kilenc hónapban a termelés 10,5 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban. Szezonálisan kiigazítva a termelés szeptemberben 2,8 százalékkal alacsonyabb volt az előző havinál. (MTI)

Emelkedik szerdán az üzemanyagok ára

Szerdától 6-6 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj literára – tudtuk meg piaci forrásokból. Ennek megfelelően ismét rekordközeli, átlag 343 forintos benzintarifára, illetve 330 forintos gázolajtarifára számíthatunk. Szakértők szerint a változás mögött kettős hatás, a nemzetközi olajtermékár-emelkedés mellett a forint gyengülése áll. (M. I.)

Félezer munkahely megmenekül a GE-nél

A korábban bejelentetthez képest az idén mintegy 10 százalékkal kevesebb dolgozójától válik meg a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyára, jövőre pedig várhatóan szintén csökken a leépítés mértéke a tavaly bejelentett tervhez képest – tájékoztatott a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete. A GE az új beruházásokkal és a termelés átcsoportosításával a tervezettnél félezerrel kevesebb munkahelyet szüntet meg a magyarországi fényforrásüzletágban. A cég tavaly októberben 2570 dolgozó leépítésével együtt járó átalakításokat jelentett be. A kisebb leépítés annak köszönhető, hogy az eddig hagyományos izzókat készítő gyártósorok helyett a GE halogén izzók gyártására alkalmas gépeket állított üzembe Kanizsán. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.