Reptéri taxizás: birtokon belül marad a Zóna?

Nem született döntés tegnap abban a választott bírósági eljárásban, amely a Budapest Airport Zrt. és a Zóna Taxi vitás ügyeiben hivatott dönteni, s melyben a BA kérvényezte, hogy a bíróság rendelje el a Zóna „birtokon kívül helyezését” – értesült a Népszabadság. Így patthelyzet alakulhat ki, mert hiába lesz győztese a BA tenderének, megeshet hogy a Zónát nem tudják leparancsolni a drosztokról.

A repülőtér-üzemeltető október elején szerződésszegésre hivatkozva, 60 napos határidővel felbontotta szerződését a Zónával, amely keresi a fogást az új tenderen és a BA felmondásán is. Kevés sikerrel, pénteken például a bíróság elutasította a BA ellen indított felszámolási keresetet.

Veres István, tulajdonos korábban közölte, nem fogadják el a felmondást, s mivel májusig szerződésük van a Budapest Air porttal, megtámadják azt a bíróságon. Álláspontja szerint így a bírósági döntésig nem kell levonulniuk a reptéri drosztokról. A BA szerint viszont le kell, méghozzá december elején, a 60 nap lejártával. A két cég vitája a választott bíróság előtt zajlik, s ebben kérte a reptér a Zóna birtokon kívül helyezését, amely, ha annak a bíróság helyt adott volna, jogalap lehetett volna a Zóna elmozdítására. Viszont tegnap sem ezt elrendelő, sem elutasító döntés nem született, így a BA csak arra apellálhat, hogy a Zóna önként levonul a drosztokról.

Úgy tudjuk, az eljárásban nem tűztek ki új tárgyalási napot, így nem valószínű, hogy december hatodikáig születhet döntés ebben az ügyben, de nem is kizárt, hogy a testület addig tart tárgyalást és dönt is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.