Rendkívüli fizetésemelések

Ezer dollár extra karácsonyi pénzt, és rendkívüli, tízszázalékos fizetésemelést kap a Google valamennyi munkatársa – tájékoztatta a dolgozókat Eric Schmidt, az amerikai informatikai óriáscég vezetője. A vezérigazgató egy belső felmérésre hivatkozott, amely szerint a munkatársaknak fontosabb a fizetés, mint a fizetésen kívüli juttatások.

Becslések szerint a 23 ezer dolgozónak jövő januártól járó rendkívüli emelés egymilliárd dolláros teher a Google-nak, az intézkedés pedig valószínűleg a munkaerő megtartását célozza. Az utóbbi időben több vezető munkatárs elhagyta a céget, Lars Rasmussen, a Google Maps térképszolgáltatás egyik fejlesztője például átment a Facebookhoz.

Az amerikai technológiai vállalatoknál egyébként bevett gyakorlat, hogy részvényekkel vagy eredményfüggő prémiummal egészítik ki a munkatársak fizetését, a Google részvényének drágulásával így számos alkalmazottból lett már milliomos. A cég sok egyéb szolgáltatást is nyújt a dolgozóknak, ingyenfodrásztól -konditerembérletig, aminek révén a Google számos felmérés szerint az egyik legvonzóbb munkaadó a világon, a különleges juttatásokat azonban némileg visszafogták az utóbbi időben.

Hírek szerint a Google mellett egy másik óriáscég, a Siemens is rendkívüli jutalmat oszt. A német konszern közel 400 ezer dolgozója együtt összesen 310 millió eurót kap, és Németországban már februártól emelik a béreket 2,7 százalékkal, az eredetileg tervezett áprilisi időpont helyett. A Siemens szándéka szerint ezzel azt szeretné honorálni, hogy a dolgozók helytálltak a válságban is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.