Röviden

USA: már 146 bank ment csődbe idén

A héten három bank jelentett csődöt az Egyesült Államokban, így az idén eddig összesen 146 bankot zártak be. Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) közölte, két kisebb, Georgia állambeli bankot, az összesen egymilliárd dollár értékű eszközt és betétet kezelő Darby Bank & Trust nevű társaságot és a 300 millió dolláros eszköz- és betétállománnyal gazdálkodó Tifton Banking Companyt zárták be, valamint az Arizona állambeli Copper Start Bankot, amely nagyjából 450 millió dollárnyi eszközt és betétet kezelt.

Tavaly 140 bank jelentett csődöt az Egyesült Államokban. Az FDIC szerint a hullám az idén tetőzik. (MTI)

Malév: jövőre 13,75 milliárd az államtól

A Malév tőkeemelésére 13,75 milliárd forintot irányoz elő a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat. A szöveg szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a 14,374 milliárd forintnyi, tulajdonosi jog gyakorlásával kapcsolatos kifizetésnek a „döntő hányadát a Malév Zrt. tőkehelyzetének rendezése miatt kényszerülhet felhasználni”. (MTI)

Brüsszelhez fordulhat az ír kormány

Egyre több mértékadó hírforrás számol be arról, hogy Írország pénzügyi segítséget kérhet az EU-tól. A hét végén a brit BBC, a német Welt am Sonntag és a The Irish Times című vezető ír napilap is azt jelentette, hogy Dublin már tárgyal Brüszszellel. A BBC szerint már csak az a kérdés, hogy Dublin mikor kér hivatalosan támogatást az európai pénzügyi stabilitási keretből. A BBC szerint Írországnak 60 és 80 milliárd euró közötti összegre lenne szüksége. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.