Röviden

Stagnál az amerikai munkanélküliség

Továbbra is 9,6 százalékon áll a munkanélküliség rátája az Egyesült Államokban, noha októberben 151 ezer fővel bővült a foglalkoztatottak száma – derül ki a munkaügyi minisztérium pénteken közölt adataiból. Miután a gazdaságélénkítő csomag és a kamatpolitika lehetőségei kimerültek, az infláció pedig bőven a nem hivatalos két százalék alatt van, a Federal Reserve szerdán úgy döntött, hogy 600 milliárd dollár értékben vásárol fel amerikai kincstárjegyeket, hogy serkentse a gazdaságot, növelje a foglalkoztatottságot. (Washingtoni tudósítónktól)

Az ÖBB visszakérne a MÁV Cargo árából?

Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) vezetése vizsgálja, hogy visszakaphatná-e a MÁV Cargóért (Rail Cargo Hungaria) fizetett 102,5 milliárd forintos vételár egy részét – írta meg nem nevezett források alapján a Format osztrák hetilap. Christian Kern, az ÖBB új vezérigazgatója szavatosság jogcímén, illetve elégtelen tájékoztatásra hivatkozva szeretné visszakérni a „babaruhát”, ám próbálkozása meglehetősen kilátástalannak látszik, ugyanis ahhoz bizonyítania kellene, hogy az ÖBB-t szándékosan tévesen tájékoztatták a „súlyosan veszteséges” MÁV Cargo gazdasági helyzetéről. (MTI)

Csúcson az arany, drágul az olaj

Újabb csúcsra ért az arany ára, míg az olaj jegyzése kétéves rekordot döntött meg. A befektetők szerint a 600 milliárd dolláros amerikai kötvényvásárlási program miatt a dollár gyengülésnek indul, s emiatt törvényszerűen drágulnak az amerikai fizetőeszközben mért nyersanyagok. Péntek délután az arany unciája 1394 dollárra drágult a londoni fémtőzsdén azonnali szállításra, hét dollárral megfejelve az október közepén felállított rekordját. A Brent típusú kőolaj hordójáért 87 dollárnál is többet kértek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.