Röviden

Megtízszerezte nyereségét a BMW

A BMW harmadik negyedéves gyorsjelentése szerint az adózott eredmény 874 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 78 millióról. Eközben a bevétel 36 százalékkal 15,94 milliárd euróra emelkedett. A bajorországi központú társaság összesen 366 ezer BMW, Mini és Rolls-Royce típusú autót adott el, 13 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Januártól szeptemberig összesen 1,062 millió kocsit értékesítettek, ami 13,1 százalékos növekedés. Az év végére az eladott darabszám meghaladhatja az 1,4 milliót. A világ legnagyobb luxusautó-gyártója a Kínában és az ismét magára találó amerikai piacon jelentkező keresletnek tulajdonítja a kiugró eredményt. (MTI)

 

Richter-nagybevásárlás negyedmilliárd euróért

Megvásárolja 236,5 millió euróért a németországi Grünenthal GmbH fogamzásgátló termékportfóliójátaRichterGedeon Nyrt. – jelentette be a társaság. A német családi vállalkozás fogamzásgátló termékekkel foglalkozó teljes üzletágának – beleértve a disztribúciós és marketingjogokat is – megvételét jelentő tranzakció zárása a német versenyhivatal jóváhagyásától függően várhatóan 2010 decemberében történik meg. A Grünenthal orális fogamzásgátló portfóliója 2009-ben a latinamerikai régió nélkül, 72 millió euró árbevételt ért el. Németország tekinthető a legnagyobb piacának, amely a teljes forgalom körülbelül 70 százalékát képviseli. (MTI)

Csúcsra járatják az amerikai bankóprést

A magyar éves költségvetés tízszeresének megfelelő friss pénzmennyiséggel árasztja el Amerikát az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed), amely a következő bő fél évben összesen 600 milliárd dollárt fordít kötvényvásárlásokra. A monetáris lazítással egyértelmű a Fed célja: új lendületet adni az amerikai gazdaságnak, amely az év elejét jellemző gyors növekedés után kifulladni látszik. (K. B.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.