Röviden

Az IMF nem enged Romániának

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételekhez köti Romániának a következő hitelrészlet megadását – jelentette be Jeffrey Franks, az IMF küldöttségének vezetője hétfőn a román fővárosban. Franks elmondta, hogy a hitelrészlet kibocsátásának feltételei közé tartozik a közalkalmazottak egységes bérezésére vonatkozó törvény elfogadása, a nyugdíjrendszer megreformálása és a 2011-es költségvetés, amit a román parlament várhatóan december végén fogad el. (MTI) Tavasztól új járatok

indulnak Sármellékről

Várhatóan brit, német és orosz városokba indulhatnak tavasztól menetrend szerinti repülőjáratok Sármellékről, a repülőtérre visszatérhet a Ryanair, a Germanwings és az Aeroflot is. A Menedzsment Fórumnak a Ryanair sales és marketingmenedzsere Budapestről történő kivonulásuk kapcsán azt nyilatkozta: tárgyalnak a FlyBalaton repülőtérrel, ahová elsősorban a nyári menetrendi időszakban repülne az ír fapados légitársaság. Ugyancsak a tavasszal hatályba lépő menetrendi időszaktól a Germanwings is visszatérhet Sármellékre, ahonnan egy vagy két német városba kínál majd légi összeköttetést. Mellettük az Aeroflot is repülhet a légikikötőből, s szintén menetrend szerinti járatokat indítana Moszkvába, ahová hetente több alkalommal is repülnének. (MTI)

Irak még jó darabig nem szállít a Nabuccóba

Irak a következő hat-hét évben biztosan nem tud földgázt adni a Nabucco vezetékbe, mivel először a hazai áramellátását kell szilárd alapokra helyezni – mondta el a Reutersnak az ország olajügyi miniszterhelyettese. Irakban az országos áramhálózat naponta csak néhány órán át üzemel. Irak áramtermelő kapacitása mintegy 11 ezer megawatt, de a tényleges termelés csak 9 ezer. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.