Röviden

Központi hivatallá alakul az ITDH

A kormány szerdai döntése értelmében központi hivatallá alakul az ITDH. A gazdaságosabb és hatékonyabb közigazgatás megteremtése érdekében az új szervezet, feladatai hiánytalan ellátása mellett, átláthatóbb, kisebb és ezáltal költséghatékonyabb szervezetként működik majd tovább. A január elsejétől felálló új hivatal fölött a Nemzetgazdasági Minisztérium áll majd. (Munkatársunktól)

 

Csökkent a munkanélküliségi ráta

Az idén a legalacsonyabb szintre, 10,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a harmadik negyedévben, a foglalkoztatottak száma 3,823 millió volt, 39 ezerrel több, mint egy évvel korábban –közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 6,8 százalékkal 466 ezerre nőtt, a munkanélküliségi ráta így 0,6 százalékponttal volt magasabb mint egy éve. Az idén a munkanélküliségi ráta az év eleji 11,8 százalékról csökkent 11 százalékra a május–július közötti időszakra és maradt ezen a szinten június–augusztusban is. (MTI)

Aligha panaszkodnak az Exxon Mobilnál

A várakozásokat túlszárnyalva, 55 százalékkal nőtt az amerikai olajipari óriás Exxon Mobil Corp. harmadik negyedévi nyeresége. A kedvező eredményeket segítették a magas energiaárak és a szélesedő finomítói marzsok. A világ legnagyobb, nyilvános tőzsdei kereskedésben résztvevő, olajipari vállalata összesen 7,35 milliárd, részvényenként 1,44 dolláros nyereségről számolt be az év harmadik negyedévéről csütörtökön kiadott gyorsjelentésében. Egy évvel korábban, 4,73 milliárd dollár volt ugyanez. A vállalat bevételei 16 százalékkal, 95,3 milliárd dollárra nőttek. A megkérdezett elemzők korábban részvényenként 1,38 dolláros nyereséget jósoltak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.